Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Domaća glazba se polako šulja u eter Nove TV
Dodjela nagrada Hr Top 20, na kojoj nastupaju Severina, Prljavci i Bešlić, bit će emitirana 6. veljače

Domaća glazba se polako šulja u eter Nove TV

Hr Top 20 okuplja najveća glazbena imena hrvatske estrade i nagrađuje najbolje u 2008. godini po izboru slušatelja šezdesetak radijskih postaja iz čitave Hrvatske. Svečanu dodjelu koja se održava u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, gledatelji mogu vidjeti u programu Nove TV, u petak, 6. veljače. Mia Kovačić i Nikolina Pišek voditeljice su ove tradicionalne dodjele diskografskih nagrada, a na sceni će im se pridružiti i urednik i voditelj Hr Top 20, Dalibor Petko.
 
Pjesme "Još i danas zamiriši trešnja" i "Nesanica" Toše Proeskog ponijele su titulu hita godine u obje kategorije godišnje top liste Media servisa. Hr Top 20 odabrao je i najbolje pjevače i pjevačice, grupe i nade godine. Uz poredak na top listi kriteriji za odabir bili su i uspjesi na drugim poljima estradnog djelovanja - izlazak albuma, uspješne turneje i koncerti te naravno pjesme koje su vladale glazbenim ljestvicama.

Tako su dobitnici u zabavnoj kategoriji Halid Bešlić, Severina, Baruni i Armin kao nada godine. Glazbena legenda Halid Bešlić počastio je publiku u 2008. sa čak dva albuma, a prošlu godinu su obilježili i veliki koncerti koje je održao u srcu Zagreba, ispunjeni do posljednjeg mjesta. Titulu pjevačice godine zaslužila je Severina pjesmom 'Gas, gas' koji je postao jedan od hitova.

I treću godinu za redom, grupom godine proglašeni su Baruni, a tri pjesme među dvadeset najslušanijih bile su dobar povod za to. Nadu godine Armina publika je imala priliku upoznati na prošlogodišnjem Radijskom festivalu. Osvajanje nagrade na čak tri radijska festivala u tri različite države, snimanje novog albuma, ali i uspjeh pjesama u 2008. bili su dovoljni da Armin postane nada godine zabavne glazbe Hr Topa 20. 

 
U pop rock kategoriji razloga za slavlje imaju Tony Cetinski, Nina Badrić, Prljavo kazalište, te mlada uzdanica Franka Batelić. Tony Cetinski sa starom ekipom suradnika i pokojim novim autorom plasirao je album koji je već u startu postigao zlatnu nakladu. Hit "Umirem" zauzeo je čelno mjesto Hr Topa 20, s kojeg se nije spuštao ni nakon što je Cetinski plasirao novi hit, baladu 'Ako to se zove ljubav' po kojem je i nazvao album. Čak tri pjesme u dvadeset najslušanijih na godišnjoj listi bile su one Nine Badrić. U 2008. nizali su se Ninini hitovi - "Da se opet tebi vratim", ljetni hit singl "Osjećaj" te duet s kraljicom romske glazbe Ljiljanom Petrović Buttler.

Prljavo kazalište, grupa godine u 2008. pokazala je kako se radi come back. Kritika je njihov album pozitivno dočekala, a bend je krenuo na uspješnu turneju. Otkako je pobijedila u Showtimeu, Franka Batelić je postala miljenica publike, ali i medija. Njen drugi singl "Ruža u kamenu" gotovo je uspio ući među dvadeset najslušanijih (22. mjesto godišnje liste), a na Radijskom festivalu pripala joj je i jedna od nagrada.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala