Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Utorak na ZFF-u
Dugooočekivana hrvatska premijera filma "Ne gledaj mi u pijat"; triler "Psi" - "Nema zemlje za starce" na rumunjski način

Utorak na ZFF-u

Utorak je još jedan veliki dan za domaći film; u kinu Europa u 19 sati očekuje nas dugoočekivana hrvatska premijera filma Ne gledaj mi u pijat u prisustvu redateljice Hane Jušić, glumaca Mie Petričević, Arijane Čuline, Karle Brbić, Nikše Butijera i Zlatka Burića Kiće, producentice Ankice Jurić Tilić, danskih producenata Petera Hyldahla i Marie Møller Christoffersen te ostatka filmske ekipe.

U 21:30 u natjecateljskom programu u kinu Europa prikazuje se film Psi rumunjskog redatelja Bogdana Mirice koji na ZFF stiže s osvojenom nagradom FIPRESCI na Festivalu u Cannesu. Riječ je o humorom začinjenoj mješavini trilera i vesterna koja atmosferom podsjeća na filmove braće Coen. U jednoj od uloga pojavljuje se Vlad Ivanov, ZFF-ovoj publici poznat po ulozi u poznatom filmu 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana.

U 17 sati u Tuškancu slijedi drugi film iz programa Velikih 5, Tschick u režiji poznatog njemačkog redatelja Fatiha Akina nagrađivanog na festivalima u Cannesu, Berlinu i Veneciji. Tschick je humorna kombinacija filma ceste i priče o odrastanju i ekranizacija jednog od najpopularnijih njemačkih romana za mlade, iz pera Wolfganga Herndorfa, a prati dvojicu 13-godišnjaka koji u naletu nepromišljene improvizacije kreću na put u ukradenom automobilu.

U 19:30 u Tuškancu je na rasporedu novi film iz programa Ponovno s nama, Loving Jeffa Nicholsa. Priznati američki scenarist i redatelj čiji je debitantski film Oružje i ljudi osvojio nagradu FIPRESCI na Viennaleu 2007., za svoj je drugi film (U zaklon) osvojio glavnu nagradu u programu Tjedan kritike Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Loving se temelji na stvarnim događajima, a bavi se zabranjenom ljubavlju međurasnog para u Americi krajem 50-ih godina 20. stoljeća.

Nakon 22 sata u Tuškancu predstavit će se kratkometražni filmovi iz natjecateljskog međunarodnog programa te domaći kratkometražni naslovi iz popularnog programa Kockice. Program počinje filmom 13+ Nikice Zdunić pričom o dvije prijateljice na pragu puberteta, a blok kratkometražnih filmova nastavlja se projekcijama španjolskog filma Lina redateljice Nur Casadevall, talijansko-francuskog ostvarenja Tišina u režiji Farnoosha Samadija i Alija Asgarija te domaćih kratkiša, filma Fabijan Lovre Mrđena i Prije mraka Bojana Radanovića.

U Dokukinu KIC nastavlja se program Mockumentaraca, a u F22 - Novoj akademijskoj sceni programi Čemu smo se smijali u socijalizmu (u 19 sati) i Moj prvi film (u 21 sat). Program Industrija donosi Masterclass koji će na temu pripovijedanja u videoigricama održati kreativni direktori i scenaristi iz polja proizvodnje videoigara, trenutno najbrže rastuće grane audiovizualne industije. U Masterclassu sudjeluju Andrej Kovačević (Exordium Games), Davor Hunski (Croteam) i Tid Cooney (Lion Game Lion).

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala