Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


DreamWorks oživljava Shreka
Omiljeno zeleno čudovište moglo bi se vratiti na velika filmska platna

DreamWorks oživljava Shreka

DreamWorks Animation se godinama bori za prevlast sa Pixar studijem, a najpoznatiji uradak u tom vremenu svakako im je Shrek, serija priča o mrzovoljnom, ali dragom zelenom čudovištu, kojem ju glas posudio Mike Myers u originalu, a Vedran Mlikota u sinkroniziranoj verziji. Prvi Shrek film stigao je 2001. godine te je bio veliki hit, zaradivši 484 milijuna dolara na budžetu od 60 milijuna. Drugi film izašao je 2004. i skoro poduplao tu zaradu, prešavši 900 milijuna dolara diljem svijeta.

Treći film izašao je 2007. i usprkos izvrsnoj zaradi od 798 milijuna dolara kritičari pa čak i publika nisu se oduševili. Neki su čak rekli kako je to najgori film u serijalu. Sljedeći film Shrek uvijek i zauvijek stigao je tri godine kasnije, zaradio najmanje od svih, 752 milijuna, ali je ipak malo bolje prošao od svog prethodnika kod kritičara.

Iako je zanimanje za filmsku franšizu splasnulo već prije zadnjeg filma, ipak nije potpuno nestalo, čemu svjedoči i izvrsna zarada. Daljnji potencijal franšize vidjeli su i u NBC Universalu, podružnici medijskog giganta Comcasta, jer su najavili kako namjeravaju "oživjeti" Shrek serijal, nakon što je tvrtka prije nekoliko mjeseci za 3.8 milijardi dolara kupila DreamWorks.

Šef NBC Universala Steve Burke, izjavio je kako imaju plan unaprijediti svoje poslovanje, te uz pomoć DreamWorksa pojačati izlazak svojih animiranih filmova sa dva na četiri godišnje. Chris Meledandri, direktor Illumination Entertainmenta, koji je također u Universalovom vlasništvu, trebao bi "pomoći oko planiranja kako oživjeti Shreka i od postojećih DreamWorskovih franšiza napraviti nove i bolje franšize", rekao je Burke.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala