Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stanley Kubrick planirao prije smrti snimiti film za djecu
Kubrick je želio snimiti još neviđenu verziju "Pinocchia" koju bi posvetio svojim unucima

Stanley Kubrick planirao prije smrti snimiti film za djecu

Stanley Kubrick planirao je snimati svoj prvi film za djecu i prvi film s tematikom Drugog svjetskog rata u čemu ga je spriječila nenadana smrt, otkrio je jedan od njegovih najboljih prijatelja i suradnika Emilio D’Alessandro u nedavnom intervjuu za The Guardian. Samo četiri dana nakon premijere njegova posljednjeg filma Oči širom zatvorene 1999. godine, 70-godišnji redatelj umro je u snu od posljedica srčanog udara.

D’Alessandro je otkrio da je Kubrick silno želio snimiti barem jedan film za djecu, a najviše ga je zanimao Pinocchio. Kupio je talijanske knjige te priče, a želio ga je napraviti na svoj specifičan način. Želio je od te dječje priče koja je već više puta ekranizirana napraviti nešto veliko i drugačije. Jednom prilikom je izjavio: „Bilo bi jako lijepo kada bi mogao nasmijati djecu i učiniti ih sretnijom svojim Pinocchiom“.

Kubrick je obožavao svoju obitelj, a posebno svoje unuke kojima je i želio posvetiti Pinocchija. D’Alessandro objašnjava da ga je priča o lutku koji postane dječak toliko oduševljavala, da je i film Umjetna inteligencija potekao iz inspiracije njome. Znanstveno-fantastičnu priču o robotu koji želi postati pravi dječak Kubrick je počeo raditi još početkom 90-ih, ali ju je na kraju tek nakon njegove smrti završio Steven Spielberg.

Osim Pinocchia, Kubrick je želio snimiti film o Monte Cassinu, jednoj od najtežih i najkrvavijih bitka Drugog svjetskog rata, a želju za time potaknuo mu je sam D’Alessandro koji je rođen u Casinu u Italiji te ga je svojim osobnim pričama zainteresirao za ovu ratnu temu.

D’Alessandro je svoje prijateljstvo s velikim redateljem opisao u knjizi Stanley Kubrick and Me: Thirty Years at His Side (Stanley Kubrick i ja: Trideset godina na njegovoj strani) koju je objavio prije dvije godine na talijanskom, a prevedena je i na engleski jezik.

S.V. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    1 1
    102080706875890 vlatka basioli @ 1.6.2016. 19:42

    Umjetna inteligencija nije inspirirana Kubrickom, ona jest bila Kubrickov projekt i to upravo "neviđena ekranizacija Pinokija". Film govori o robotu koji želi postati pravi dječak (hint-hint). 

    Legenda kaže da je jedini problem bio što glavna uloga u filmu pripada dječaku, a Kubrick je bio poznat po tome što je filmove snimao godnama, pa i desetljeće i upravo zato je imao problema s djecom-glumcima, jer bi mu prije kraja snimanja - odrasla.

  • #1
    1 1
    Butch butch @ 31.5.2016. 23:13

    niti jedan redatelj mu nije ni blizu, niti ce biti u skorije vrijeme! covjek je jednostavno bio 1000 koraka ispred svoga vremena i svaki film mu je remek djelo!  definitivno neponovljiv!!

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala