Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ponedjeljak na ZFF-u!
Zagreb Film festival počeo je u subotu 14.11., traje do nedjelje 22.11., a današnji dan na festivalu je u znaku odrastanja

Ponedjeljak na ZFF-u!

Foto: ZFF

Glavni program ZFF-a u ponedjeljak je u znaku odrastanja. U 19:00 sati Novi klinac još će nas jednom podsjetiti koliko je teško steći titulu najvećeg kulera u razredu, ali i otkriti zašto se baš najmanje kul klinci ponekad najbolje zabavljaju. Povodom hrvatske premijere spomenutog filma u kinu Europa gostovat će glavni glumac Raphaël Ghrenassia.

U istom tonu ostajemo i u 21:30 sati kad se prikazuje topla i vrckava priča o odrastanju Ja, Earl i umiruća, film u režiji Alfonsa Gomez-Rejona, koji je na Sundanceu osvojio Nagradu žirija za najbolji američki film i Nagradu publike.

Nakon bombastičnog nedjeljnog starta programa Kockice, kad se za prvu porciju domaćeg kratkog metra (Belladonna Dubravke Turić i Igra malog tigra Jasne Nanut) u Tuškancu tražila karta više, u ponedjeljak u kratkometražnom bloku od 20:30 ne propustite i treći domaći naslov – Minjonja njanjonja u režiji Josipa Lukića. Spomenuti je film snimljen prema pobjedničkom uratku s prošlogodišnje radionice kratkometražnog filma Palunko. U istom bloku prikazuju se i naslovi iz natjecateljskog programa kratkometražnog filma - finski Sinovi Isabelle Karhu, njemački Sedam dana Holgera Schumachera i nizozemski Nemir Ene Sendijarević.

Nizozemskim filmom Princ u 15:30 u kinu Tuškanac starta natjecateljski program filmova za mlade PLUS. U središtu priče je težak, ali sladak život 17-godišnjeg Ayouba iz sirotinjske amsterdamske četvrti. Ovaj stilizirani redateljski debi Sama de Jonga dobio je Posebno priznanje na Berlinaleu u programu Kplus.

Drugi dan programa Velikih 5 u 18:00 sati u Tuškanac donosi 10 000 km, priču o Aleksandri i Sergiu, ljubavnom paru koji pokušava održati ljubav na životu putem zaslona laptopa dok je ona u Los Angelesu, a on u Barceloni. 10 000 km prvi je dugometražni film Carlosa Marquesa-Marceta, a za njega je nagrađen Goyom za najboljeg novog redatelja.

U 22:00 sata u Tuškancu ponovno s nama na velikom platnu je talijanski redatelj Matteo Garrone čija je nagrađivana satira na temu reality programa Reality prikazan na 10. ZFF-u. Priča nad pričama je jezovit bajoviti triptih temeljen na zbirci narodnih priča iz 17. stoljeća.

Svi poklonici redateljskog velikana Orsona Wellesa u Zagrebačkom plesnom centru u 18:00 sati, u okviru njegove retrospektive, moći će pogledati snimku gostovanja slavnog redatelja u kultnoj emisiji Televizije Zagreb - 3, 2, 1… kreni!. Emisiju u kojoj je u zagrebačkom televijskom studiju gostovao Welles vodili su Ante Peterlić i Ranko Munitić, a rekonstrukciju izvorne emisije napravio je Leon Rizmaul.

U 20:30 sati, u programu Moj prvi film (koji ove godine donosi izbor debitantskih ostvarenja bosanskohercegovačkih redatelja), prikazat će se crno-bijeli film Crni biseri Tome Janića iz 1958., koji prati skupinu maloljetnih delikvenata, štićenika popravnog doma u jednom starom samostanu na malenom otoku.

S početkom u 23:00 sata sve ljubitelje žanrovskog filma zasigurno će oduševiti sovjetski fantastični horor Vij - duh zla iz 1967., slobodna adaptacija istoimene Gogoljeve pripovijetke s impresivnim specijalnim efektima koje potpisuje "ruski Disney", animator Aleksandr Ptuško.

U Dokukinu KIC je u 19:30 na programu Burden of Dreams Lesa Blanka, dokumentarni film koji prati pozadinu snimanja filma Firzcarraldo Wernera Herzoga. U 22:00 sata startat će program Ponovno s nama: Rumunjska koji će publici predstaviti nova kratkometražna ostvarenja rumunjskih redatelja koji su prethodnih godina gostovali na ranijim izdanjima ZFF-a: Umjetnost Adriana Sitarua, Prolaze kroz zid Radua Judea, Spektar Europe Cristija Puiua i Ramona Andreja Creţulescua.

Unutar programa Industrija u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom na Akademiji dramske umjetnosti, s početkom u 15:00 sati, predstavit će se poljska Wajda Film Scool, odnoso intenzivan program EKRAN+, 22-dnevni program razvoja filmskih projekata namijenjen filmskim profesionalcima.

U kinu Tuškanac u 19:00 sati održat će se promocija knjige Napiši scenarij, prvog hrvatskog scenarističkog priručnika čija je autorica dr.sc. Jasmina Kallay.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala