Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U subotu počinje 20. STFF
Otvorenje 20. Splitskog filmskog festivala / Međunarodnog festivala novog filma bit će u subotu, 12.9. u 21:30h u kinu Central

U subotu počinje 20. STFF

20. Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma se otvara u subotu, 12. rujna s početkom u 21:30 sati u kinu Central kada će biti prikazan film Nasilje/Violencia kolumbijskog redatelja Jorgea Forera.

Najstariji međunarodni filmski festival u Hrvatskoj će od 12. do 19. rujna doživjeti svoje dvadeseto izdanje. Ovogodišnji program Splitskog filmskog festivala podijeljen je na: Konkurenciju dugometražnog te Konkurenciju kratkometražnog filma, Forum 4, Libido, Frame Extended, Odraze / Reflections, Hrvatski film te Posebni program.

UNESCO je proglasio 2015. Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu (IYL 2015) s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti znanosti o svjetlosti, optike i tehnologija zasnovanih na svjetlu i promicanja pristupa novim znanjima. Film, kao umjetnost pokretnih slika, također je temeljen na svjetlu, pa se tako u Godini svjetlosti lako spajaju znanstvena dostignuća sa onima u umjetnosti. Posebni program 20. izdanja Splitskog filmskog festivala djeluje kao potpora i širi kontekst filmskom programu u kojem je naglasak prije svega na umjetničkom izričaju, a manje na socijalnom, političkom, ekonomskom i bilo kojem drugom kontekstu.

Festival će se odvijati na sljedećim lokacijama: filmski program u kinu Central, kinu Karaman i kinoteci Zlatna vrata, ciklus Godina svjetlosti u Gradskoj knjižnici Marka Marulića i na Umjetničkoj akademiji, kolokvij o brodolomu jedrenjaka Stefano u Etnografskom muzeju te dio E(d)U Kino programa u Galeriji umjetnina uz još neke instalacije i projekcije na otvorenom.

Detaljan raspored možete pogledati na ovoj poveznici.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala