Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Liam Neeson podario glas pjesniku
Animirani dugometražni film "Kahlil Gibran's The Prophet" zasniva se na djelu pisca Halila Džubrana "Prorok"

Liam Neeson podario glas pjesniku

U primorskom mjestašcu na obali Mediterana Kamila je čistačica u kući izgnanog umjetnika i pjesnika Mustafe. Jednostavan život isprekidan je dogodovštinama male nevaljalke Almitre, koju majka Kamila nikako ne može ukrotiti. Životi troje likova, Kamile, Almitre i Mustafe, isprepletu se u dirljivoj priči koju potakne okršaj s represivnim vlastima koje gaje strah prema slobodoumnoj umjetnosti Mustafe. 

Animirani film izvornog naziva Kahlil Gibran's The Prophet zasnovan je na djelu pisca i pjesnika libanonsko memonitskog porijekla s početka 20. stoljeća Halila Džubrana (ili Kahlila Gibrana). Prorok je jedno u nizu njegovih iznimno popularnih i obožavanih svjetskih djela, a ovo je prva animirana i filmska adaptacija.

Likovima u filmu svoj glas su posudili neki od najpoznatijih glumaca današnjice, među kojima se posebno ističu Salma Hayek, koja je dala svoj glas majci Kamili, i Liam Neeson koji je ovom prilikom postao pjesnik, ostvarivši ulogu koja je nesumnjivo sasvim različita od onih kojima se posvetio zadnjih godina.

Uz njih glasove su posudili i Quvenzhané Wallis (Almitra), John Krasinski, Alfred Molina i Frank Langella.

Film je svoje prve projekcije imao na velikim međunarodnim filmskim festivalima, npr. u Cannesu i Torontu. Za očaravajuću animaciju zaslužni su poznati animatori čije reference uključuju filmove poput Kralj lavova, Tajne Kellsa i Song of the Sea.  

Scenarij je napisao Roger Allers, a svaki od segmenata koji su bazirani na pojedinim pjesmama Halila Džubrana animirali su pojedini filmaši - Tomm Moore, Nina Paley i Bill Plympton.

Film za sada ima dogovorenu distribuciju samo u SAD-u, a prikazivat će se od 7. kolovoza. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala