Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Što se dogodilo sa Burtonovim Supermanom?
'Superman Lives', koji je radio Tim Burton trebao je izaći 1998. godine sa Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi

Što se dogodilo sa Burtonovim Supermanom?

Nije tajna da je Nicolas Cage veliki obožavatelj Supermana. Toliko voli tog lika da je čak i sina nazvao Kal-El, pravim imenom Clarka Kenta odnosno Supermana. Glasine o njegovom angažmanu u nekom filmu o Supermanu godinama kruže po internetu, a za to postoji i razlog. Sada već davne 1998. godine, Cage je trebao glumiti u novom filmu o njegovom omiljenom superjunaku i to pod redateljskom palicom legendarnog Tima Burtona. Film Superman Lives trebao je biti adaptacija stripa The Death of Superman sa početka 1990-ih.

Najnoviji dokumentarni film Jona Schneppa - The Death of 'Superman Lives': What Happened? istražuje film koji nikad nije napravljen, a sada imamo prilike vidjeti i konačni trailer za dokumentarac, koji u odabrana kina stiže već početkom svibnja.

U film Schnepp razgovara sa Burtonom, Kevinom Smithom, koji je napravio prvu verziju scenarija, Wesleyem Strickom, koji potpisuje kasniju verziju scenarija, kao i sa mnogim drugima koji su bili uključeni u predprodukciju propalog filma. Nicolas Cage se pojavljuje u dokumentarcu samo putem arhivskih snimki.

Jedan od producenata filma, Jon Peters, objašnjava što bi mogao biti jedan od potencijalnih razloga za propast projekta: "Ljudi su bili preplašeni ovim filmom, kao što ih je preplašio Batman.", misleći pritom na Burtonovog Batmana iz 1989. godine.

Unatoč svim negativnostima vezanim uz film, cijela je ekipa bila oduševljena projektom. Sam Cage jednom je prilikom rekao: "Neću biti jedan od onih tipova koji se žale na stvari. No je li Tim Burton jedan od mojih omiljenih redatelja? Jest. Jesam li vidio nacrt onoga što je želio napraviti? Jesam. I mogu vam reći da su bili fantastični i bili bi genijalno iskustvo. Jesam li imao predodžbu kako odglumiti taj lik? Jesam i mogu vam reći da bi bilo odvažno. Možda su se Warner Brothers prestrašili jer su imali dva umjetnika koji se nisu bojali riskirati."

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala