Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 183: Veličanstveni Silva protiv kontroverznog Diaza!
Izravan prijenos pogledajte u noći sa subote na nedjelju 1. veljače u 04:00 sata iza ponoći ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

UFC 183: Veličanstveni Silva protiv kontroverznog Diaza!

Nakon UFC-a 182 koji je srušio rekorde PPV prodaje u dugo vremena, slijedi nam još jedan "blockbuster" vodeće svjetske MMA promocije. Legendarna MGM Grand Garden Arena u Las Vegasu će ugostiti UFC 183 i spektakularni dvoboj Andersona Silve i Nicka Diaza.

Izravan prijenos pogledajte u noći sa subote na nedjelju 1. veljače s početkom u 04:00 sata iza ponoći ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

Najdugovječniji UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji i po mnogima najbolji MMA borac u povijesti, Anderson Silva, vraća se nakon duge pauze prouzročene teškim lomom noge u drugom dvoboju protiv Chrisa Weidmana. Ozljeda je bila toliko stravična da je većina javnosti smatralo da se vremešni šampion nikada neće vratiti. No, Silva je pokazao i dokazao da u njemu ima još volje i želje za skidanjem skalpova u oktogonu, a prvi na redu je kontroverzni Nick Diaz.

Diaz, koji iza sebe ima još dužu pauzu i nije se borio još od poraza od Georgesa St. Pierrea u meču za titulu UFC prvaka u travnju 2013.. Pauza dugačka gotovo dvije godine je uzrokovana razočaranjem s dva poraza u nizu (kontroverzni protiv Condita i ovaj protiv GSP-a) te neslaganjem sa svojim poslodavcem. Govorilo se i o prekidu karijere, ali uvijek zanimljivi Diaz se ipak odlučio vratiti i to protiv najgoreg mogućeg protivnika...

Valja napomenuti da je ovo njegov prvi meč u karijeri u srednjoj kategoriji. Sigurno je i da će ovaj faktor imati itekako utjecaja na konačni pozitivan ili negativan ishod za ovog BJJ majstora. Sve ovisi o tome koliko će zaista kilograma u meču imati i kako će se povećana masa odraziti na njegove performanse, a prije svega brzinu i izdržljivost. Poznato je kako Anderson Silva "hoda" s otprilike 100 kilograma, a Diaz se donedavno borio u lakoj kategoriji do 70 kg...

Jedna stvar je zajednička obojici, i Diaz i Silva imaju dva poraza zaredom. Iako se radi o tolikim zvijezdama da je teško očekivati otkaz za bilo koga u slučaju trećeg posrtaja, Brazilac je u takvim godinama da bi novi loš nastup mogao značiti i konačni kraj karijere. Diaz je "čudna biljka" i s njim se nikada ne zna.

U "co-main" eventu ćemo vidjeti dvoboj dva top borca u velter kategoriji Tyrona Woodleyja i Kevina Gasteluma. Ovaj potonji, inače prvak 17. sezone TUF-a, je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri sa savršenih 10-0. To ujedno znači i šest pobjeda u  oktogonu, uz tri vrlo značajne; one protiv Halla, Storyja i Ellenbergera. Upravo su ti trijumfi nagnali Danu Whitea da mu obeća šansu za naslov u slučaju nove pobjede. Ovim zanimljivim i neočekivanim potezom najviše je "fasovao" Rory MacDonald koji već dugo čeka u redu. No, Gastelumu neće biti lako jer je opasni Tyson Woodley ne prašta i najmanju grešku. S relativno polovičnim uspjehom, ali i vrlo teškim protivnicima u UFC-u, Woodley već sada spada u sam vrh, a pobjeda protiv Gastelumu bi mu bila druga u nizu nakon impresivnog slavlja protiv Korejca Dong Hyun Kima.

U glavnom dijelu večeri su se našao i neuništivi UFC rekorder u broju bonusa za kvalitetne nastupe - Joe Lauzon. On će se u Las Vegasu sučeliti sa svojim sunarodnjakom Al Iaquintom koji iza sebe ima dvije pobjede zaredom (Damm i Pearson) te traži nastavak sjajnog niza u elitnoj promociji. Lauzonu također u zadnje vrijeme ide jako dobro te će poput Iaquinte tražiti treće slavlje u nizu nakon pobjeda protiv Danziga i Chiese.

Odličan popis borbi UFC-a 183 čini i dvoboj u srednjoj kategoriji između Thalesa Leitesa i Tima Boetscha. Brazilac od povratka u UFC ima čak četiri pobjede u nizu, a ukupan niz nepobjedivosti mu je impresivnih sedam mečeva. Boetsch, s druge strane, već dugi niz godina slovi kao jedan od najčvršćih boraca ne samo svoje divizije, nego i općenito u promociji. U zadnjem meču je nokautirao Brada Tavaresa i time se vratio u pobjednički ritam.

Posljednji meč u "main cardu" čine velteraši Jordan Mein i Thiago Alves, a valja spomenuti da su u uvodnim borbama ostali Miesha Tate, Ed Herman, Ian McCall, Diego Brandao i Rafael Natal. I ovaj podatak govori o nevjerojatnoj snazi UFC-a 183.

Izravni prijenost pogledajte u noći sa subote na nedjelju 1. veljače s početkom u 04:00 sata iza ponoći ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

UFC 183: Silva vs. Diaz

Anderson Silva vs. Nick Diaz
Tyron Woodley vs. Kelvin Gastelum
Al Iaquinta vs. Joe Lauzon
Tim Boetsch vs. Thales Leites
Thiago Alves vs. Jordan Mein

Uvodne borbe:

Sara McMann vs. Miesha Tate
Derek Brunson vs. Ed Herman
John Lineker vs. Ian McCall
Rafael Natal vs. Tom Watson
Diego Brandao vs. Jimy Hettes
Ildemar Alcantara vs. Richardson Moreira
Andy Enz vs. Thiago Santos

Marko Petrak :: [email protected]

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala