Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hoće li Lars von Trier nastaviti snimati filmove?
Lars von Trier je prekinuo dugogodišnju medijsku šutnju kako bi ispovjedio svoju borbu s ovisnošću o alkoholu i drogama

Hoće li Lars von Trier nastaviti snimati filmove?

 Za sve one kojima je zahtjevan i pomalo radikalan opus danskog redatelja Larsa von Triera omiljena razonoda stižu teške vijesti.

Naime, slavni redatelj je iznenada prekinuo medijsku šutnju koja je započela još 2011. godine nakon velikog skandala u Cannesu. Podsjetimo se, redatelj je tijekom promocije svog novog filma Melankolija tijekom novinarske presice dao neoprezne i jako uvredljive izjave o nacistima. Iako je izjave povukao i ispričao se za svoje, kako navodi, jednostavno neukusne šale u ljutnji je prekinuo sve odnose s novinarima
 
U razgovoru s novinarima danskog portala Politiken Lars von Trier je otkrio svoju borbu s ovisnošću i kako je ona utjecala na njegov život i rad. Ova ispovijed mogla bi se iskoristiti kako bi se donekle osvijetlilo njegovo povremeno neprimjereno ponašanje. 
 
 
Iako je trenutačno trijezan i čist, redatelj je priznao kako je dugi niz godina bio ovisan o alkoholu i drogama. Sveobuhvatnost ovisnosti o štetnim supstancama vidljiva je u tome što su, kako sam redatelj priznaje, sva njegova djela napisana pod utjecajem nekog vida opojnih sredstava. 
 
Nadalje, razotkrio je kako je sasvim uobičajen proces njegovog stvaranja podrazumijevao pomoć u vidu popijene boce votke. Sada kad se uspješno otrijeznio i prošao program borbe s ovisnošću strahuje za svoju daljnju karijeru. 
Paralelni svijet, kako ga sam von Trier naziva, u koji je ulazio kako bi stvarao svoje filmove bio je potpomognut drogama i alkoholom te se sada nalazi u razdoblju nesigurnosti i bojazni oko kvalitete i vrijednosti njegovih budućih ostvarenja. Pritom se uspoređuje s Rolling Stonesima i Jimijem Hendrixom koji su svoje najbolje radove ostvarivali pod utjecajem alkohola ili droge. 
 
Svoje posljednje filmove Nimfomanka dio 1. i Nimfomanka dio 2. napisao je trijezan, a čini se kako publika nije primijetila bitnu razliku. 
 
Usprkos tome što sam redatelj mislio o svome talentu i izvoru inspiracije za rad, ne možemo se složiti s njegovim razlozima za bojazan. Ne sumnjamo kako će uskoro povratiti svoje samopouzdanje i nastaviti punim korakom naprijed. 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    aya aya @ 1.12.2014. 1:43

    Kako to mislite da je "tijekom novinarske presice dao neoprezne i jako uvredljive izjave o nacistima"??? Malo ste zabrijali, bilo je obrnuto!

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala