Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 57: Edgar protiv opasnog Swansona u Austinu!
Jedan od najboljih "Fight Night-ova" ove godine - 23. studenog u 04:00 sata iza ponoći ekskluzivno na Fight Channel PPV-u

UFC 57: Edgar protiv opasnog Swansona u Austinu!

 

Austin u Teksasu je pozornica novog UFC spektakla. Rezervirajte noć sa subote na nedjelju, 23. studenog, za dvoboj bivšeg UFC prvaka Frankieja Edgara i čovjeka sa šest pobjeda u nizu - sjajnog Cuba Swansona. Izravni prijenos počinje u 04:00 sata iza ponoći ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

UFC Fight Night 57 je drugi event elitne promocije koji održava u gradu Austinu u američkoj državi Texas. Iako je par Edgar vs. Swanson definitivno onaj koji upada u oko, čak šest dvoboja u glavnom dijelu priredbe, od kojih su neki zaista vrlo zanimljivi, nam garantira  zanimljiv scenarij u Frank Erwin centru.

Nakon tri poraza u nizu, dva od Hendersona te od Alda (sva tri za naslov prvaka), Frankie Edgar se vratio "u život" s dva uzastopna slavlja. Pobijedio je Oliveiru i deklasirao neprepozntljivog BJ Penna u zadnjem nastupu. No, ono što mu slijedi nije nimalo jednostavno. Cub Swanson je kako bi Amerikanci rekli "on fire" te za poraz ne zna u šest posljednjih dvoboja. Općenito je ovaj borac od dolaska u UFC ubilježio tek jedan poraz, a taj se dogodio na samom debiju protiv Ricarda Lamasa. Kasnije je nanizao Roopa, Pearsona, Oliveiru, Poiriera, Sivera i Stephensa. Dovoljno za izazivačku poziciju? Vjerojatno da, no za to će ipak trebati svladati sjajnog Frankieja Edgara u "main eventu" UFC Fight Night 57 priredbe, a to neće biti nimalo lako...

Još jedan borac kojeg je krenulo u posljednje vrijeme jest i Amerikanac Bobby Green koji će u "co-main" eventu nastupiti protiv Brazilca Edsona Barboze. Green je zajedno još s gomilom kvalitetnih imena prije dvije godine stigao iz uglaslog Strikeforcea. Prilagodba mu nije trebala te je od dolaska nanizao četiri sjajne pobjede uključujuću onu veliku protiv Josha Tompsona u posljednjem nastupu. Ako tome pribrojimo četiri u nizu iz Strikeforcea, dolazimo do brojke od 8 mečeva koliko Amerikanac ne zna za poraz. Puno slabije ne ide niti Edsonu Barbozi. On je, s druge strane osam UFC pobjeda malo "umrljao" s porazima protiv Varnera i Cerronea, no to mu zapravo nitko ne može zamjeriti jer se radi o top imenima ove kategorije do 70 kilograma. U zadnjem dvoboju je svladao Evana Dunhama u vrlo kvalitetnom nastupu koji nagoviještava i da će protiv Greena biti pravi. Dvoboj ova dva udarača nam vrlo vjerojatno osigurava nokaut u ovom meču. Pitanje je samo tko će pasti...

Austin je i pozornica gdje ćemo ponovno vidjeti popularnog Engleza Brada Picketta. Pobjeda, pa poraz. Poraz pa pobjeda... upravo tako izgleda UFC karijera ovog nokautera. Iako se može nositi s najboljima, dojam je da Pickettu za dodatni korak u karijeri ipak nešto nedostaje. Tako je izgledalo i u posljednjem nastupu protiv Iana McCalla gdje je uvjerljivo poražen. To mu je bio drugi nastup u "muha" kategoriji gdje se nedavno preselio. Chico Camus je protivnik po mjeri, a neki bi rekli i idealan za vađenje jer Pickett očajnički želi povezati nekoliko pobjeda u nizu kako bi se približio izazivačkoj poziciji u relativno mlakoj -58 kg kategoriji.

Camus je poznati "brawler" koji se ne libi pomlatiti s bilo kime pa bi ovaj dvoboj vrlo vjerojatno mogao konkurirati za meč večeri. Ne zaboravite da je Pickett već sedam puta nagrađen što u WEC-u, što u UFC-u, bonusom večeri zbog svojih nezaboravnih predstava.

Naše gledatelje će sigurno zanimati i drugi nastup Rusa Olexeyja Olejnika koji će rukavice ukrstutu s Jaredom Rosholtom. Čovjek koji je "hrvačkim tušem" završio Cro Copa u Legendu je na isti način debitirao u UFC-u prije nekoliko mjeseci. Anthony Hamilton također nije uspio izdržati pritisak na kralježnicu te je tapkao snažnom Rusu. No, Rosholt je ipak malo veća "riba" koja u UFC-u i dalje ne zna za poraz. Tri pobjede u nizu, uključujući onu posljednju protiv Soe Paleleija pozivaju ruski tim na oprez. U svakom slučaju, ovo bi također mogao biti jedan od dvoboja koji neće otići do sudačke odluke.

U glavni dio večeri još su se  ugurali Joseph Benavidez i Dustin Ortiz, odnosno Matt Wiman i Issac Vallie-Flagg. Snagu ovog eventa ocrtava i činjenica da su u uvodnom programu ostali Yves Edwards, Ruslav Magomedov i James Vick.

Ako se malo detaljnije prouči, popis borbi eventa u Austinu je jedan od najkvalitetnijih ove godine na UFC Fight Night priredbama pa stoga valja rezervirati  i naredni vikend za svjetsku MMA promociju broj 1.

UFC Fight Night 57: Edgar vs. Swanson

Frankie Edgar vs. Cub Swanson
Edson Barboza vs. Bobby Green
Chico Camus vs. Brad Pickett
Oleksiy Oliynyk vs. Jared Rosholt
Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz
Isaac Vallie-Flagg vs. Matt Wiman

Uvodne borbe:

Josh Copeland vs. Ruslan Magomedov
Luke Barnatt vs. Roger Narvaez
Nick Hein vs. James Vick
Akbarh Arreola vs. Yves Edwards
Kailin Curran vs. Paige VanZant
Dooho Choi vs. Juan Puig

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala