Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


FMFS šalje hitove u kina diljem Hrvatske
FMFS kroz studeni i prosinac u nezavisna kina diljem Hrvatske šalje filmske poslastice

FMFS šalje hitove u kina diljem Hrvatske

Festival mediteranskog filma Split kroz studeni i prosinac u nezavisna kina diljem Hrvatske šalje višestruko nagrađivane filmske poslastice, palestinskog "Omara" koji je bio nominiran za najbolji strani film na Oscarima, te "Život je ljepši zatvorenih očiju" ovogodišnjeg španjolskog kandidata za najprestižniju filmsku nagradu. Oba filma su premijerno prikazana na Festivalu mediteranskog filma Split, a tijekom ljeta su obišli 21 grad u Dalmaciji, većinom na otocima, u sklopu projekta “Kino Mediteran”. Kroz ovaj projekt revitalizacije kino programa u regiji ova dva filma doživjela su odličan prijem kod publike te ih je do sada pogledalo više od 4.000 gledatelja.

"Omar" redatelja Hany Abu Assada, palestinska je akcijska drama nominirana za Oscara 2014. u kategoriji stranog filma te dobitnik nagrade žirija na Festivalu u Cannesu. Priča govori o mladom Omaru koji nakon pogibije izraelskoj vojnika postaje pijun u igri mačke i miša s izraelskom tajnom službom. Omar se suočava s bolnim odlukama o životu, ljubavi i odrastanju koje su motivirane ljubavlju prema Nadiji. Film je u kinima od 13. studenog 2014. godine.

Španjolska komedija "Život je ljepši zatvorenih očiju" redatelja Davida Truebe, romantična je priča o usamljenom profesoru engleskog jezika koji putuje Almerijom s ciljem da upozna svog idola John Lennona. Film je inspiriran stvarnim događajem, prikazan je na velikom broju festivala, a dobitnik je čak šest španjolskih filmskih nagrada Goya, među kojima su one za najbolji film, režiju, uloge i glazbu. Ova komedija je trenutno u užoj selekciji za Europsku filmsku nagradu i španjolski je kandidat za Oscara 2015. U kinima film možete očekivati od 27. studenog 2014. godine.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala