Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Danis Tanović snima novi film
Redatelj i oskarovac Danis Tanović priprema filmsku adaptaciju romana pisca Amina Maaloufa

Danis Tanović snima novi film

Ekskluzivna vijest koja je zaintrigirala filmske obožavatelje diljem svijeta razveselit će i domaću publiku. Po pisanju stranice Deadline bosanskohercegovački redatelj i oskarovac Danis Tanović priprema novi film, a ovog puta obradovat će nas književnom adaptacijom. 

Danis Tanović prihvatit će se režiranja filma Ports of Call, zasnovanog na knjizi izvornog francuskog naziva Les Échelles du Levant poznatog libanonsko-fracuskog pisca Amina Maaloufa. Redatelj koji je i dosad birao konfliktne teme te priče s unikatnom perspektivom ponovno će ponuditi sličan uradak, barem ako ćemo suditi po koricama knjige. 
 
Radnja romana smještena je u Parizu za vrijeme II. svjetskog rata, a prati susret dvoje ljubavnika s potpuno drugačijim korijenima. Kontrastni par čine Ossyane, osmanski princ odgojen u muslimanskoj vjeri, i Clara, bečki borac za slobodu židovskog podrijetla. Unatoč uzajamnoj ljubavi, sukob koji je obilježio poslijeratni Bliski istok (Arapsko-izraelski rat) u konačnici će ih razdvojiti. 
 
Knjiga, koja je bila svjetski hit, nažalost nije prevedena na hrvatski jezik. 
Film će se snimati na Malti, Francuskoj i Turskoj, a ovaj pravi mutinacionalni film snimat će se na više jezika. Iako će glumci govoriti uglavnom na francuskom, dijelovi dijaloga bit će na arapskom, hebrejskom i engleskom jeziku. 
 
Posljednji uradak Danisa Tanovića drama Tigers imala je svoju premijeru na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala