Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Profesionalci iza filmskog platna
Na festivalu u Puli održana su predavanja i okrugli stolovi namijenjeni profesionalnim djelatnicima u AV industrijama

Profesionalci iza filmskog platna

Foto: Pulski filmski festival

Hoće li film doživjeti uspjeh ili ne, ovisi o publici, ali uvelike i o timu stručnjaka koji film prate od idejnog začetka, izlaska na filmsko platno pa i mnogo dalje. Takav jedan tim stručnjaka okupio se na Pulskom filmskom festivalu te svoja iskustva i znanja sažeo u 7 predavanja i 2 okrugla stola namijenjena profesionalnim djelatnicima u AV industrijama i studentima AV medija, a sve to u sklopu novog festivalskog programa Pula PRO.

Pula PRO na festivalu debitirala je sa samo jednim ciljem: hrvatskim filmskim profesionalcima pružiti priliku da ponude odgovore na neodgovorena pitanja s polja filmske produkcije, distribucije i marketinga, razmjenjuju iskustva, izlože primjere dobre prakse te raspravljaju o trenutnim filmskim i festivalskim pravima u Hrvatskoj.

Na ovogodišnjoj Puli PRO sudjelovalo mnogo profesionalnih filmskih djelatnika i filmofila te 5 vrsnih filmskih stručnjaka svjetskoga glasa: Nik Powell, ravnatelj londonske Nacionalne škole za film i televiziju; Charles McDonald, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za odnose s javnošću, koji je zastupao filmove P. Almodovara, M. Leigha, K. Loacha, M. Winterbottoma, D. Cronenberga, S. Coppole, W. Wendersa; Ray Gillon, stručnjak za filmski zvuk koji je surađivao sa svim najvećim svjetskim studijima i laboratorijima za obradu zvuka kao što su Dolby, Warner, Fox, Universal, Sony, Columbia Tri-Star; John Durie, čarobnjak filmskog marketinga koji je surađivao na više od 650 igranih filmova te više od 200 filmskih najava i plakata i Darko Tuškan, predstavnik australskog sindikata – Equity – Media Entertainment & Art Aliance te savjetnik za sigurnost na radu u filmskoj industriji.

Pula PRO dočekana je s oduševljenjem od strane filmskih profesionalaca, a njen sadržaj prepoznat kao nužan dio festivalske ponude, jer zaključci koje filmski profesionalci donose zajedničkim snagama zasigurno pospješuju hrvatsku filmsku produkciju, a hrvatskom filmu osiguravaju kvalitetniji i proaktivniji razvojni put.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala