Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Steven Spielberg planira otmicu Edgarda Mortare
Povijesna religijska drama govori o otmici dječaka koja je dovela do prekretnice u shvaćanju Vatikana

Steven Spielberg planira otmicu Edgarda Mortare

Foto: PR Photos

Novi projekt na kojem surađuju DreamWorks i Weinstein Co. ujedinit će po treći put Oskarovca Stevena Spielberga i pisca i scenarista Tonyja Kushnera, donosi The Hollywood Reporter.

Steven Spielberg trenutno kao redatelj nije vezan niti na jedan projekt (samo planira Indianu Jonesa 5), ali jučer je stigla vijest kako će se primiti i režije i produciranja religijske povijesne drame The Kidnapping of Edgardo Mortara za koju Tony Kushner piše scenarij.

Scenarij se temelji prema knjizi Davida Kertzera o istinitoj životnoj priči talijanskog Židova koji je bio u središtu međunarodnog skandala 1858. godine kada su ga sa samo 6 godina inkvizitori oduzeli roditeljima kako gi ga odgajali po katoličkoj vjeri jer ga je jedan od slugu potajno krstio.

Dječakova otmica bila je prekretnica u povijesti jer je dovela do pada Vatikana kao jedne od svjetovnih snaga u društvu.

Podsjetimo, Spielberg i Kushner ostvarili su već dvije odlične suradnje filmovima Munchen 2005. i Lincoln 2012. godine koja su oba bila nominirana za Oscara u mnogim kategorijama od kojih se ističe ona za najbolji film, a Daniel Day-Lewis za potonji je osvojio kipić za najboljeg glumca.

Glavnu ulogu u filmu o Edgardu Mortari trebao bi imati Chris Hemsworth koji je trenutno vrlo zauzet snimanjem novih Osvetnika, no njegovi bliski izvori navode kako će naći vremena za ovu ulogu jer je jako zainteresiran.

Trenutno nije poznato kada bi povijesna religijska drama mogla zaigrati u kinima.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala