Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Indijansko pleme traži odštetu za 'duševne boli'
Sedamnaest pripadnika plemena Ramapough podiglo je tužbu jer su krivo predstavljeni u "Out of the Furnace", novom filmu Christiana Balea

Indijansko pleme traži odštetu za 'duševne boli'

Scenaristi i producenti nadolazećeg filma Out of the Furnace u kojem glavnu ulogu ima Christian Bale, primili su tužbu indijanskog plemena koje smatra da je njihov narod loše predstavljen u filmu. Tužbu je podnijelo sedamnaest pripadnika plemena Ramapough. Navode kako film donosi krivo predstavljanje ljudi koji žive u planinama Ramapo, na granici države New York.

Christian Bale u filmu Out of the Furnace glumi radnika Russela Bazea, koji se upušta u životno opasnu misiju spašavanja brata kojeg nakon povratka iz Iraka otmu predstavnici jedne od najgori lokalnih bandi. Woody Harrelson nalazi se u ulozi vođe bande, Harlana DeGroata.

Prezime DeGroat uobičajeno je prezime u plemenu Ramapough te zbog toga oni smatraju kako su, kroz lik Harlana, prikazani kao osiromašeni i nasilni ovisnici. Film se navodno referira na ljude iz plemena kao na 'urođene gorštake iz Jerseya' i koriste povijesno ponižavajući izraz 'Jackson Whites' kada priča o njima.

Većina tužitelja nosi upravo prezime DeGroat te zahtjevaju 'kaznu i naknadu štete za navedenu klevetu, prouzročene duševne boli i emocionalni stres'. Producenti filma nisu još objavili svoj odgovor na tužbu, objavio je The Independent.

Inače, film Out of the Furnace režirao je Scott Cooper, koji zajedno sa Bradom Ingelsbyem potpisuje i scenarij. Impresivnu glumačku ekipu predvodi Christian Bale, a tu su i Woody Harrelson, Zoe Saldana, Forest Whitaker, Casey Affleck, Willem Dafoe i Sam Shepard. Film će se uskoro naći i u našim kinima.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala