Poznat je novi voditelj Oscara!

utorak, 06. prosinca 2016.

Jimmy Kimmel će prvi put voditi ceremoniju prestižne filmske nagrade

Foto: ABC

Američki voditelj, producent, scenarist i komičar Jimmy Kimmel je novi voditelj prestižne nagrade Oscar.

Već se dulje govorilo o mogućnosti da baš Kimmel bude voditelj ceremonije, no tek je jučer stigla službena potvrda koju je objavio sam Kimmel i to u svom stilu na Twitteru.

Poznati komičar već ima voditeljskog iskustva s velikim dodjelama nagrada: bio je voditelj Primetime Emmyja 2012. i ove godine kad je dobio odlične kritike za svoj posao, što ga je i učinilo favoritom za dodjelu nagrada Oscar. Jedan od razloga je i taj što Akademiji nije preostalo još puno vremena za odabir voditelja ceremonije, a Kimmel se čini kao ziheraški izbor.

Što se tiče filmskog svijeta, Kimmela smo mogli vidjeti u Tedu 2, Hellboyu 2 i Projektu X, a svoj glas je posudio u filmovima Garfield, Put do zrelosti i Štrumpfovi 2.

Dodjela nagrada Oscars 2017 će biti 26. veljače sljedeće godine. Prošlogodišnju ceremoniju je vodio Chris Rock kojem je to bilo drugi put, a ceremonija je ostala zapamćena i po velikoj buri koja se digla zbog nedovoljne zastupljenosti Afroamerikanaca među nominiranima za zlatni kipić. Chris Rock je bio pozvan da zbog toga bojkotira Oscare, no on je svoju voditeljsku poziciju odlučio iskoristiti kako bi upozorio na navedeni problem.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti