Exit Trough the Gift Shop - 2010.
Dovodi se u pitanje i "dokumentarnost" ovog filma, al' to samo obogaćuje kontekst filma. Ne samo jedan od najboljih dokumentarnih (ako se može nazvat dokumentarnim), nego jedan od najboljih filmova uopće koje sam odgled'o u svojoj gledateljskoj karijeri. Film u kojem gledatelj sam postaje dio onoga što se filmom ironizira tako što ga gleda. Čak bih ga idenficirao kao dokumentarni ekvivalent nekih genijalnih satira Saše Barona Kohena (prvenstveno mislim na Borata i Brunu), s tim što je ovo i bolje.
Čija je ovo pjesma? (Chia e tazi pesen?) - 2003.
Jedna od najupečatljivijih satira balkanskog mentaliteta. Odiseja (ne bojte se, ne ona 2000) glavne protagonistkinje u vidu istraživanja porijekla sevdalinke "Anadolka", koja je dovodi u niz neugodnih situacija, dok npr. provokativno u Makedoniji postavlja tezu o tome da je to srpska pjesma, ili pred Turcima iznosi tezu da to možda nije njihova pjesma.
Doviđenja, kako ste? - 2009.
Film u potpunosti sastavljen od velikog broja skupljenih i napisanih aforizama, koji se vještinom autora spajaju u cjelovitu priču. Pri tome, ne gledamo žive video zapise, nego se iza nas izlistavaju slike rata, siromaštva, nekih radikalnih mitinga, najkrace: slike onoga na što određeni niz aforizama koje u pozadini čujemo ukazuje, ili o čemu govori. Kroz film nas "recitujući" aforizme čitavo vrijeme vodi glas svima nam poznatog (barem onima koji su iole ozbiljniji pratioci "domaćih" filmova) Nebojše Glogovca.