Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj

1
    0 0

skeletor @ 20.6.2025. 23:23

Poprilično realan film, pogotovo sa aktualnim situacijama u SAD-u, Kaliforniji i Narančastim. Dobra uloga Kirsten Dunst, baš je lijepo sazrijela. Scenarij odličan, redatelj zna što radi, glumci vrlo dobri.

Najviše mi se u filmu sviđaju realne situacije u kojima se glavni likovi nađu dok putuju državom koja je u građanskom ratu. Od malih problema sa gorivom, liftom, nabacivanja djevojkama, zezanja sa autima, profesionalnog novinarskog natjecanja pa do smrti, straha, oružja, ubojstava, političkih dvojbi. Odlično je prikazana banalnost smrti i zla jer na početku je sve na tv-u, slijedi prvi dodir sa smrti koji je šokantan a kako film napreduje smrt postaje normalno i statistika. Još se tematizira američka opsjednutost oružjem, infulenzeri (novinari), rasizam, mogućnost 3. predsjedničkog mandata (sličnosti sa Narančom), podijeljenost i nepismenost američkog društva (međusobno ratuju a nitko nezna reći razlog osim da ovi drugi pucaju) itd itd

Preporuka za gledanje, 7.5/10

0 0

bearfoot @ 21.6.2025. 10:09
    Odustao sam nakon 15-ak min gledanja, i sad čitam tvoj osvrt koji kao da opisuje neki drugi film...ok, ponovno gledanje, da vidim je li moja procjena bila baš toliko kriva...
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2025 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala