Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Tito
Dokumentarno-igrana serija Antuna Vrdoljaka dočarat će nam burni životni put Josipa Broza Tita
  • Naša ocjena-
  • Vaša ocjena6/10

Tito

TITO, 2010., Hrvatska, 50 min.
5.7
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Kroz mnoge filmske i televizijske zapise iz već pomalo zaboravljenog vremena, te uz pomoć igranih dijelova, preko djetinjstva i odrastanja, do školovanja, učenja zanata, odlaska u svijet, I. svjetskog rata... i na kraju do njegove smrti - vidjet ćemo život Josipa Broza Tita.
Dokumentarno-igrana televizijska serija "Tito", scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka, 19. ožujka 2010. kreće s emitiranjem na Hrvatskoj televiziji. Serija je nastala u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije i Mediteran filma, čija se uspješna suradnja nakon najgledanije domaće TV serije "Duga mračna noć" nastavlja. U seriji sudjeluju svjedoci vremena, povjesničari, političari i mnogi ljudi iz političkog, kulturnog i javnog života. Kroz mnoge filmske i televizijske zapise iz već pomalo zaboravljenog vremena, te uz pomoć igranih dijelova, preko djetinjstva i odrastanja, do školovanja, učenja zanata, odlaska u svijet, I. svjetskog rata, Bombaškog procesa, godina u SSSR-u, Kominterne, II. svjetskog rata, Bleiburga, obračuna s kardinalom Stepincem, Hebrangom, te Golog otoka, MASPOK-a, Nesvrstanih i na kraju do razlaza s Jovankom i smrti - vidjet ćemo život Josipa Broza Tita. Posebno atraktivni za publiku bit će igrani dijelovi serije u kojima je Vrdoljak ponovno okupio brojnu glumačku ekipu najboljih hrvatskih glumaca, na čelu s Borisom Svrtanom u ulozi Josipa Broza, te Ivu Gregurevića (u ulozi Staljina), Gorana Višnjića (u ulozi Andrije Hebranga), Natašu Janjić (u ulozi Olge Hebrang), Gorana Navojca (u ulozi maršala Tolbuhina), Mirjanu Roginu (u ulozi Jovanke Broz), Tarika Filipovića (u ulozi jednog od Titovih liječnika), Gorana Grgića (u ulozi nadbiskupa Alojzija Stepinca), Suzanu Nikolić (u ulozi Titove majke), Borka Perića, Vedrana Mlikotu, Predraga Vušovića, Ljubomira Kerekeša, Zvonimira Zoričića, Damira Lončara, Igora Mešina, Žarka Potočnjaka, Hrvoja Kečkeša, Filipa Radoša, Kristijana Ugrinu, Adama Končića i Darka Janeša. Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, scenograf Ivan Ivan, šminkerica i maskerka je nedavno preminula Snježana Tomljenović Buba, a glazbu za seriju skladao je Arsen Dedić. Urednica je Jasmina Božinovska Živalj, a urednica Dramskog programa Lada Džidić.

Možda će vam se svidjeti
 
NestaliNestali
dokumentarni
Serija priča o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog rata
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
 
SerengetiSerengeti
dokumentarni
Novi likovi, nova suparništva. Isti spektakularni okoliš.
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
 
Hrvatsko ratno zrakoplovstvoHrvatsko ratno zrakoplovstvo
dokumentarni
Serija o rađanju i uspostavljanju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva
  • Voditelj:
  • Urednik:
  • Produkcija:
 
IstragaIstraga
magazin kriminalistički dokumentarni
Tamo gdje prestaje trag, tu počinje Istraga
  • kriminalistički magazin
  • Voditelj: Robert Valdec
  • Urednik: Andrej Rora
  • Produkcija: Core Media
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #15
    1 1
    buffalobill buffalobill @ 16.3.2016. 22:18

    koja je to vjera rorschach?

  • #14
    1 1
    aneri aneri @ 3.8.2010. 9:21
    Auranov komentar - svjetlo u tami. Koliko nam svjetala treba da se probudimo, progledamo, počnemo živjeti i postanemo ljudi? Kako je malo potrebno nama sićušnima na Zemlji a da bi postali veliki !  Uz  HRT, Vrdoljaka i njemu sličnih i to malo se čini nedostižnim.
  • #13
    4 2
    Auran auran @ 2.8.2010. 23:47

    Igrano - kvazi dokumentarni serijal o Titu nema nikakve veze s dokumentarizmom i činjenicama, već isključivo s politikom i osobnim stavovima redatelja Antuna Vrdoljaka čiji je to još jedan neuspjeli pokušaj, nakon katastrofalne "Duge mračne noći", vlastitog obračunavanja s partizanima, Titom i Jugoslavijom! Najgore je to što mu politika i dalje daje novac da snima ovakve laži kojima se dezinformira mlađe generacije, neupoznate sa poviješću Drugoga svjetskoga rata i SFR Jugoslavije!

    Bez imalo objektivnosti kakvu dokumentaristički format zahtijeva, Vrdoljak nam tendenciozno predstavlja svoju verziju povijesti od formiranja KPJ i organiziranja NOP-a s Josipom Brozom Titom na čelu protiv nacističko-fašističko-ustaško-četničkih vojski i paravojski, do osnivanja FNRJ i SFRJ nakon rata, te mitskog suđenja kardinalu Stepincu! Koristeći se snimcima izvađenih iz dokumentaraca drugih autora, te dijelovima razgovora biranih "povjesničara" i desno orijentiranih političara, Vrdoljak pokušava povijesne događaje prikazati na crno - bijeli način, klasificirajući povijesne ličnosti, aktere i pokrete prije, tijekom i nakon Drugog svjetskog rata na dobre i zle, domoljube i izdajice, vjernike i nevjernike!

    Igrani dijelovi su toliko izvještaćeni, loše odglumljeni i programirani s ciljem da se naruga Titu i obezvrijedi cijeli partizanski pokret, socijalistički sistem i komunistička partija bivše Jugoslavije zajedno s tadašnjom vrhuškom! Bez imalo želje za prikazom istine, ova serija je jedan od najgorih primjera propagandnog uratka kakvog se ne bi posramili ni Goebbels, ni Milošević, a ni Tuđman! Odavno znamo da Vrdoljak nije sposoban napraviti iole kvalitetan proizvod poput onih koje je snimao za vrijeme Jugoslavije, a kamo li dokumentarni kojim bi argumentirano, činjenično, znanstveno, stručno i nepristrano znao prikazati istinu o povijesnim zbivanjima koja su se odigrala u proteklih 65g. na prostoru Hrvatske i susjednih zemalja!

    Potenciranjem samo jedne strane medalje, skrivanjem istine i isticanjem laži, Vrdoljakov uradak će ojačati podjele u ionako razjedinjenom hrvatskom društvu i dodati još jednu cjepanicu u vatru demona ratova i krvoprolića kakvima su ovi prostori prečesto bili svjedocima! Pitanje je kakvu nam to budućnost želi Vrdoljak? Je li to budućnost stalnih ratova i odmazdi ili budućnost mira i nade?   

  • #12
    0 3
    aneri aneri @ 17.6.2010. 19:41

    I ovaj video kao i drugi dokumentarni filmovi ostavljaju vječno otvoreno pitanje, kako nam se sve to komunističko zlo moglo desiti nakon ovako savršenog državnog ustrojstva, još slavnije nam  NDH. Tim  se pitanjem trebao pozabaviti dragi nam Vrdoljak a ne dokumentarac o  Titu pretvoriti  u ispovjesti preživjelih iz totalitarizma  .

    Počela serija odlično,ali kao i sve u nas - počinjemo  savršeno  a završimo  da boli glava. Kao da se rade serije za debile ili  urednici misle da smo nacija debila, pa što  nam se proda,  proda  se. Sramota. Kao da se takmiče tko će naciji bolje isprati mozak.

  • #11
    0 0
    jovil jovil @ 11.6.2010. 16:13
    Odličan dokumentarac, vješto ukomponiran, ali nikako da shvatim zašto je redatelj tako malo prostora dao slučaju "Hebrang".I ne samo to, najveća enigma je zašto Vrdoljak rehabilitira Hebranga i pravi od njega žrtvu Titovog režima(iskreno kad se analizira Andrijin život, on i jeste mučenik koji je hrpetinu godina proveo u Lepoglavi i Mitrovici), kad je notorna činjenica da je poklekao pred najčuvenijim Kvaternikovim isljednikom Viktorom Tomićem.
Pogledaj sve komentare (15)

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala