Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


18. Splitski filmski festival bliži se kraju
Festival traje još danas i sutra, a na programu nas čeka još odličnih filmova te zadnja epizoda mini serije "Vrh jezera"

18. Splitski filmski festival bliži se kraju

Foto: Splitski filmski festival

Petak u kinu Karaman započinje projekcijom filma Narodni perivoj u 16:45h. Iza naslova filma krije se dokumentarac snimljen iz jednog kadra, a potpisuje ga redateljski dvojac Libbie D. Cohn i J.P. Sniadecki. Radnja je smještena u poznatom gradskom parku u Chengduu, provincija Sečuan gdje kamera nastoji ovjekovječiti atmosferu, radnju, ritam, ples, svakodnevicu i time pružiti gledateljima uvid o načinu javne ekspresije u Kini.

Danas su na programu dva posljednja naslova iz konkurencije dugometražnih filmova!

Film u 18:45 Mambo Cool redateljski je prvijenac Chrisa Gudea. Prikazuje život neuspješnog dilera u Kolumbiji čije su kulturne i moralne vrijednosti potpuno iskrivljene. Njegovo loše društvo i on dio su generacije koja bi trebala biti "cool", ali istančanim odabirom pogrešnih ljudi primorani su boriti se za vlastiti život na sebi svojstvene načine.

Prosinac, film redatelja Jeong-hoon Parka, započinje u 20:45h. Strukturom filma i modernizacijom načina filmovanja, naracija filma postaje toliko intrigantnom da više niti ne zbunjuje već ostavlja bez teksta. Metamorfoza ljubavnog odnosa i frakcija vremena prikovat će publiku za stolce.

Reprizom iranskog filma Navučen zastor, redatelja Jafara Panahija, sa svečanosti otvaranja festivala u 22:45 kino Karaman zatvorit će vrata pretposljednjeg dana Split Film festivala.

Kinoteka Zlatna vrata prikazuje posljednji ovogodišnji ciklus kratkih filmova iz konkurencije festivala pod naslovom Program 6. u 17 sati.

Zovem se Negahdar Jamali i snimam vesterne rečenica je po uzoru na slavnog Johna Forda kojom se dotični muškarac predstavio redatelju Kamranu Heidariu. Mjesto radnje tih vesterna je Širaz, pokrajina Fars u Iranu što je i spojilo ova dva redatelja. Jamali snima vesterne u nikakvi uvjetima već 35 godina. Film o njemu prikazuje sukobe s obitelji i društvom kojima je bio podvrgnut kako bi se izborio za svoju najveću strast, a to su vesterni. Film će biti prikazan u 19 sati u kinoteci Zlatna vrata.

Dugometražni film Sieniawka na rasporedu je u 21 sat. Premijerno je prikazan na 63. Berlinaleu 2013. godine. Redatelj Marcin Malaszczak ovim se filmom okušao u formi dugometražnih filmova kojm nas vodi u iracionalnu podsvijest ljudskoga roda. Glavni lik Stefan prolazi kroz ničiju zemlju gdje mu susret sa strancem zamuti granicu između fikcije i realnosti. Kaos iznutra pretapa se u vanjski kaos, a svijet realnosti prestaje biti onakvim kakvim ga je poznavao.

Sutra, zadnji dan Splitskog filmskog festivala, u kinu Karaman u 16:45h nas ponovno očekuje Salotresac redatelja Mohammada Shirvana, a u 18:45h Tamna krv Georgea Sluizera. U kinoteci Zlatna vrata od 17h imat ćemo priliku pogledati dokumentarnu priču Stabla eksperimentalne dokumentarističke grupe Los Hijos Collective, a u 19h vidjet ćemo posljednju epizodu napete mini serije Vrh jezera.

Svečana ceremonija zatvaranja 18. Splitskog filmskog festivala na rasporedu je od 22h. Vidimo se!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala