Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


STFF i danas nastavlja s odličnim filmovima
18. Splitski filmski festival zagazio je u sredinu tjedna izvrsnim programom o čemu svjedoči izvrsna posjećenost projekcija

STFF i danas nastavlja s odličnim filmovima

Foto: Splitski filmski festival

Jučerašnji Program 3. konkurencije kratkih filmova u kinoteci Zlatna vrata oduševio je gledatelje koji su ostali prisutni i na sljedećoj projekciji mini tv serije Vrh jezera koja će svoju posljednju, sedmu epizodu imati zadnji dan Festivala, 21. rujna u 19 sati.

Festivalska srijeda u kinu Karaman započinje u 16:45h intrigantnim filmom Nema burki iza rešetaka redatelja Nime Sarvestania rođenog u Iranu, ali trenutačno sa švedskom adresom. Film problematizira vječno aktualnu temu o poziciji žene u islamskim zemljama, preciznije o ženama koje su suočene s zatvorskim kaznama iz razloga koji su zapadnoj civilizaciji apsurdni i neutemeljeni. Fabula je koncipirana od svjedočanstava žena u afganistanskom zatvoru čija razmišljanja odudaraju od fundamentalizma religije.

Sljedeća projekcija počinje u 18:45h filmom Levijatan redateljskog dvojca Luciena Castainga-Taylora i Véréne Paravel. Lokacija snimanja filma je ribolovno područje u saveznoj državi Massachusetts, poznatije kao zona lova na kitove, bila je inspirativna, kako za redatelje, tako i za H. Mellvilea; autora romana Moby Dick. Film prati rad jedne ribarice nimalo uljepšavajući viđene prizore, podjelu rada i vremenske (ne)prilike.

Film Yumen iz konkurencije dugometražnih filmova počinje u 20:45h, a potpisuju ga Xu Ruotao, J.P. Sniadecki, Huang Xiang redateljska kombinacija iz Kine i Amerike. Film je potraga za kolektivnom poviješću i prošlošću pomalo psihotične atmosfere.

Peti dan u kinu Karaman u 22:45h zatvara film Wildness redatelja i umjetnika iz L.A-a Wu Tsanga. Film prati tjednu zabavu pod imenom Wildness, prilikom koje se odvija mješavina sukoba i kreativnosti.

Program u kinoteci Zlatna vrata počinje u 17 sati konkurencijom kratkih filmova Programa 4.

Zatim u 19 sati slijedi prezentacija Ralfa Sausmikata EMAF čiji je glavni cilj istraživanje medijske umjetnosti kako dobrih tako i loših rezultata galopirajućeg tehnološkog razvoja. EMAF se bavi vizijama medija usmjerenim isključivo prema budućnosti.

Film UPRAVLJAČ SNOVIMA – FILMOVI ANDRZEJA WAJDE redateljice Anje Krug-Metzinger počinje u 21 sat. Riječ je o filmu koji je nalik prozoru u prošlost kojim će gledatelji moći imati uvida u stvaralaštvo i kreativne ideje kultnog redatelja, osnivača Poljske filmske škole i dobitnika Oskara Andrzeja Wajde. Redateljica će biti pristuna na projekciji i gledatelji će imati priliku postaviti pitanja.

Ulaz u kinoteku Zlatna vrata neće se naplaćivati, dok će se ulaznice za projekcije u kina Karaman naplaćivati 20kn osim filma u 16:45h.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala