Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Početak današnjeg druženja na 18. STFF-u počinje već u podne!
Festivalski program 18. Splitskog filmskog festivala se ugodnim tempom približava sredini tjedna

Početak današnjeg druženja na 18. STFF-u počinje već u podne!

Foto: Splitski filmski festival

I jučerašnji, treći dan festivala bio je jednako dobro posjećen, kao i prethodna dva, čime se potvrdilo da stručni festivalski tim nije podbacio odabirom ovogodišnjem programa.

Početak današnjeg programa festivala u kinoteci Zlatna vrata kreće točno u podne druženjem s autorima koji svojom nazočnošću uveličavaju festivalsku atmosferu i najavljenom press konferencijom. Na druženju će biti prisutan i gospodin Peter Kubelka.

U kinoteci Zlatna vrata Program 3. konkurencije kratkometražnih filmova i danas počinje s projekcijom u 17 sati. 5. i 6. epizoda kriminalističke mini tv serije Vrh jezera redateljice Jane Campion bit će prikazana u 19 sati prema rasporedu kinoteke Zlatna vrata.Projekcija sljedećeg filma na rasporedu je u 21 sat. Riječ je o epskom dokumentarcu Fragmenti Kubelke redateljice Martine Kudláček, dobitnice prestižne nagrade Film Preservation Award (2004.) koju dodjeljuje njujorški Anthology Film Archives.

Dnevni program kina Karaman počinje u 16:45 sati dugometražnim dokumentarnim filmom Kern redateljskog dvojca Veronike Franz i Severina Fiala.

U 18:45h slijedi film redateljice Mire Fornay Moj pas Killer čiji je scenarij izabran kao najbolji slovački scenarij 2009. i dobitnik je nagrade Tibora Vichta. Moj pas Killer na Berlinaleu je izabran za koprodukciju 2010. godine, a 2012. na 53. Međunarodnom filmskom festivalu u Thessalonikiju primio je posebnu nagradu u okviru programa Agora Works in Progress. Redateljica Mira Fornay će biti pristuna na projekciji i gledatelji će imati priliku dobiti odgovore na eventulna pitanja.

Visoka modna napetost sljedeći je film u programu kina Karaman, čija projekcija kreće u 20:45. Projekciji će nazočiti glumci Marija Škaričić i Goran Navojec. Riječ je o hrvatskom filmu redatelja Filipa Šovagovića čija je radnja smještena u zabačeno mjesto udaljenog dalmatinskog otoka. Duhovita je to priča o mjesnom načelniku velikih ambicija koji se na trnovitom putu prema samorealizaciji susreće s nizom prepreka. U posljednjim treptajima ovogodišnje turističke sezone film se čini kao podsmjehivanje onima čije su težnje veće i od njih samih pa se tako na meti pronašla i turistička propagandna industrija.

Posljednji film četvrtog dana festivala slijedi u 22:45h. Riječ je o filmu Izloženi redateljice Beth B koji pripada festivalskoj kategoriji Gender. Redateljica svojim projektima obrađuje teme spolnosti i tjelesnosti koji su prikazivani na svim većim filmskim festivalima kao što su Berlin i Toronto.

Ulaz u kinoteku Zlatna vrata neće se naplaćivati, dok će se ulaznice za projekcije u kina Karaman naplaćivati 20kn osim filma u 16:45h.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala