Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Obrana i zaštita Bobe Jelčića stiže u kina!
Radi se o višestruko nagrađenom filmu s glumačkim velikanima B. Diklićem i N. Đurevskom

"Obrana i zaštita" Bobe Jelčića stiže u kina!

Foto: Spiritus movens

Višestruko nagrađeni dugometražni igrani film Bobe Jelčića, "Obrana i zaštita", 26. rujna stiže u domaća kina! Ovaj prvijenac u režiji cijenjenog kazališnog redatelja Jelčića u produkciji tvrtke Spiritus movens i s glumačkim velikanima Bogdanom Diklićem i Nadom Đurevskom, u posljednjih je nekoliko mjeseci proputovao niz festivala po regiji, osvojio brojne nagrade kao i naklonost filmske kritike!

"Obrana i zaštita" je snažna priča o svakodnevnom životu u podijeljenom i slomljenom društvu u Mostaru, o svijetu u kojem paranoja, komedija i drama koegzistiraju. To je također pronicljiv psihološki portret čovjeka koji je prisiljen prijeći nevidljivu granicu koja razdvaja dvije zajednice u jednom gradu. Prije svega, ovo je priča o čovjeku koji je izgubio sve što što  ga određuje, kada se njegova zemlja raspala.


Svjetska premijera filma održana je u veljači u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, dok je na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli ‘Obrana i zaštita’ ovjenčana sa čak sedam Zlatnih Arena. Pored toga, film je osvojio i OKTAVIJANA Hrvatskog društva filmskih kritičara te nagradu Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana - FEDEORA-e, nagradu Bauer za najbolji film u regiji Motovun Film Festivala te konačno Srce Sarajeva za najbolju mušku ulogu te Specijalnu nagradu žirija na sarajevskom festivalu. 

Pored spomenutih glavnih glumaca, u ostalim ulogama nastupa niz sjajnih glumačkih imena iz regije: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Vinko Kraljević, Izudin Bajrović, Sergej Trifunović, Selma Alispahić, Sadžida Šetić, Nermin Tulić, itd.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala