Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Petak 13. kao savršen dan za uspjeh još jednog hororca
Protekli vikend na američkim kino blagajnama prošao je u znaku apsolutne dominacije horora "Insidious Chapter 2"

Petak 13. kao savršen dan za uspjeh još jednog hororca

Nastavak niskobudžetnog horora Podmuklo (Insidious) iz 2010. godine prestigao je navedenog prethodnika i zasjeo je na prvo mjesto kino blagajni prema BoxOfficeMojo.

Horor Podmuklo: Poglavlje 2 na budžetu od samo 5 milijuna u prvom vikendu prikazivanja je već zaradio 41 milijun dolara, s time da je trenutno u njemu mogla uživati samo američka publika. Hororac se počeo prikazivati u idealno vrijeme, na petak 13. koji svim ljubiteljima horora i onim praznovjernima predstavlja posebno 'opasno vrijeme'.

Njegov prethodnik je 2010. godine snimljen na još manjem budžetu od samo 1,5 milijuna dolara te je sveukupno u cijelom svijetu zaradio malo manje od 100 milijuna. U prvom vikendu prikazivanja bio je na 3. mjestu s 13 milijuna dolara, tako da se nastavku predviđa odličan uspjeh.

Na drugom mjestu protekli se vikend našla akcijska komedija The Family redatelja Luca Bessona gdje su u glavnim ulogama izvrsni Robert DeNiro, Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones. Iako se zarađenih 14 milijuna dolara trenutno čini nemjerljivo s hororcem na prvom mjestu, zanimljivo je napomenuti kako je ovo tek drugi film Luca Bessona koji je startao ovako dobro (Peti element je davne 1997. godine startao sa 17 milijuna dolara, a ukupno zaradio oko 263 milijuna u cijelom svijetu).

Prošlotjedni pobjednik završio je na trećem mjestu. Riddick trenutno broji sasvim solidnih 50-ak milijuna dolara zarađenih diljem svijeta, što je odlično s obzirom na oznaku R.

Batler se još nije počeo prikazivati u svjetskim kinima, ali već je zaradio odličnih 100 milijuna dolara u mjesec dana i ovaj tjedan se našao na četvrtom mjestu. Petorku zaključuje komedija Obitelj Miller koja je s uloženih 37 milijuna diljem svijeta zaradila već više od 200 milijuna dolara.

Sljedeći tjedan čeka nas drama Battle of the Year te kriminalistička triler drama Zatvorenici u kojoj su glavne uloge ostvarili Hugh Jackman i Jake Gyllenhaal te od koje i publika i kritika puno očekuje.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    2 1
    mario mario @ 16.9.2013. 23:09

    Sinister mi je izvrstan. Jedva čekam nastavak. A Insidious sam totalno zamijenio sa onim filmom Orphan, morat ću oba dva sredit ovih dana.  The Conjuring mi također izgleda super, trailer je megascary, VHS2 se nadam da ću uskoro pogledati.

  • #3
    1 0
    Nietzsche nietzsche @ 16.9.2013. 22:50

    Insidious ko horror iz danasnjeg vremena je dosta dobar. Mada se meni vise svidjeo Sinister. A od trenutno novijih nekako najvise ocekujem od The Conjuringa, te zeljno iscekujem VHS 3.

  • #2
    3 0
    mary89 mary89 @ 16.9.2013. 22:16
    Dobar, ali ukusi... Ja sam imala poslje nocne more...Ova scena sto je na slici je valjda najstrašnija ikada u horrorima (meni).
  • #1
    0 1
    mario mario @ 16.9.2013. 21:47

    Kakav je ovaj Insidious. Nikako ga pogledati.

Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala