Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Počinje 18. Splitski filmski festival!
Večeras počinje proslava punoljetnosti najstarijeg međunarodnog filmskog festivala!

Počinje 18. Splitski filmski festival!

Foto : Splitski filmski festival

Večeras kino Central tradicionalno postaje poprištem proslave punoljetnosti najstarijeg međunarodnog filmskog festivala, u žargonu poznatijeg kao Split Film Festival.

Svečano otvorenje će se održati u 22.00 sata u kinu Central. Na otvaranju će biti uručena Posebna nagrada festivala za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika Peteru Kubelki jednom od najutjecajnijih avangardnih filmskih umjetnika u svijetu. Također će biti prikazan film NAVUČEN ZASTOR koji potpisuje nagrađivani iranski redatelj Jafar Panahi u suradnji sa redateljem Kamboziyom Partovijem. Film je premijerno prikazan u konkurenciji 63. Filmskog festivala u Berlinu.

Već u popodnevnim satima filmofili i svi zainteresirani gledatelji moći zakoračiti u svijet Splitskog filmskog festivala.

U kinoteci Zlatna vrata program će započeti u 17 sati filmom Bergman i Magnani: Rat vulkana talijanskog redatelja Francesca Patierna. Riječ je najvećem ljubavnom skandalu svih vremena u svijetu filmskih zvijezda. Glavne uloge igraju Roberto Rossellini, Ingrid Bergman i Ana Magnani. Film je sniman na Liparskim otocima čije prirodne ljepote oduzimaju dah.

Sljedeća projekcija prikazivat će dvije epizode mini tv serije Vrh jezera oskarovke Jane Campion s početkom u 19 sati. Napeta kriminalistička priča koju festival prezentira na velikom platnu umjesto malim ekranima zasigurno će još više zaintrigirati gledatelje da ju nastave pratiti u nedjelju i utorak dok će se završna epizoda moći pogledati posljednjeg dana festivala u subotu 21. rujna. Ulaz na obje projekcije te sve daljnje projekcije u kinoteci Zlatna vrata je besplatan. Detaljan program provjerite na službenim stranicama.

Split film festival, do sljedeće godine, svoja će vrata zatvoriti u subotu 21. rujna svečanom dodjelom nagrada pobjedničkim filmovima iz konkurencije.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala