Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Povratak Sulejmana Veličanstvenog
Od ponedjeljka će gledatelji imati priliku vratiti se u 16. stoljeće kada je jednim dijelom Europe vladao Sulejman

Povratak "Sulejmana Veličanstvenog"

Foto: RTL

S nestrpljenjem su mnogi čekali i dočekali kako bi ponovno uživali u seriji "Sulejman Veličanstveni" koja se od nedjelje 8. rujna vraća na program RTL-a. Tada će u popodnevnim satima biti prvo reprizirane posljednje dvije epizode koje smo gledali na proljeće, a koje je obilježio povratak Bali-bega.

Nove uspone i padove jednog od najvećih vladara svijeta, ali i njegove svite, harema i neprijatelja, moći ćete pratiti već sljedećeg tjedna u premijernim epizodama drugog dijela treće sezone i to od ponedjeljka 9. rujna u 20 sati kada kreću novi nastavci.


U njima će gledatelji tako vidjeti kako je Hurem pomogla Rustemu da postane veliki vezir, koliko je prisilna udaja za Rustem-pašu umjesto Malkočoglua rasplakala Mihrimah, nove spletke Lutfi-paše i sultanije Šah te Nigarinu bolnu potragu za kćeri.

Spletke iz palače Topkapi prikazivat će se od ponedjeljka do četvrtka, i to po dvije epizode.
Spomenimo i kako se serija "Osveta" na male ekrane RTL-a vraća u nekoj od nadolazećih tv sezona.


L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #18
    0 0
    Auran auran @ 12.9.2013. 21:59

         @Mersault hvala ti što si mi sklonio pozornost da su ovo komentari uz članak, a ne seriju. Zeznuo sam se, no ne smeta. Budem kopirao post na temu o seriji. Lijepi pozdrav. 

  • #17
    5 0
    mersault mersault @ 12.9.2013. 20:45

    @auran Bez obzira što ne dijelim tvoj entuzijazam prema seriji, bila bi šteta da tvoj komentar "propadne", i da trud i dobra struktura komentara bude uzaludna. Zato predlažem da komentar kopiraš na temu serije, jer će ovaj članak sigurno za koji dan/sedmicu bit' zaboravljen i zagubit se u nekoj crnoj rupi mojtv portala.

  • #16
    3 0
    Auran auran @ 12.9.2013. 20:36

         Iako ne gledam Sulejmana Veličanstvenog, tu i tamo sam imao prilike vidjeti koju minutu i mogu reći da je ova serija najgledljivija od svih turskih sapunica, telenovela i serija kojima smo zatrpani.

         Produkcija nije štedjela na kostimima i interijerima što je vidljivo u svakom kadru. Evociranje epohe Turskog carstva i njegovog širenja u Europu i po Sredozemlju uspješno je dočarano. Atmosfera i moć Carstva opipljivi su i toliko uvjerljivi da se stječe dojam kao da je povijest oživjela. No ono zbog čega je ova serija toliko intrigantna su scenarij i dijalozi koji savršeno dočaravaju dvorski način ophođenja, spletkarenje, borbe za utjecaj i moć unutar društvene hijerarhije, te opasnosti koje likovima prijete sa svih strana neovisno o uživanom položaju ili naklonosti vladara.

         Radnja serije odvija se u i oko harema u kojemu se žene bore za utjecaj koji im omogućava titula sultanove priležnice, a još više sama sultanova naklonost jer jedino na taj način mogu svojoj djeci osigurati budućnost i prijestolje carstva. Cijeli taj koloplet zavjera, intriga, napetosti, opasnosti, savezništava i izdaja, kako dvorskih tako i povijesno - političkih, uvlači gledatelja u radnju poput kakvog magneta u stilu najuzbudljivijih trilera.

         Ženska zloća u seriji prikazana je u svom najgorem, najdestruktivnijem i najbešćutnijem obliku (ovdje nema govora o ženama kao nježnijem i slabijem spolu), te je na neki način odraz muškog ratničkog svijeta gospodara, ratnika, vojnika (što počiva na leđima seljaka, slugu i robova) od malih nogu kaljenih surovošću, poslušnošću, odgovornošću, brutalnošću, strogoćom i okrutnošću kroz odgoj i dužnosti nametnute rođenjem i položajem unutar hijerarhijskog, društvenog uređenja.  

  • #15
    0 0
    SilkyCoco silkycoco @ 12.9.2013. 16:41

    A ja mislila da je Miley Cyrus aktualna, a kad opet Suljo...

  • #14
    2 1
    franz88 franz88 @ 12.9.2013. 16:10

    ..hm .. Ja imam prijedlog na ovu i slicne situacije.. idemo uvesti dovjezicnost na portalu kako bi svi bili zadovoljni i bolje se razumjeli i nitko ne bi bio povrijeđen ... a sve u svrhu bolje pisane rijeci i prijateljskih odnosa!

    znaci ovako nebude bilo nerazumijevanja tipa mersault -  aya

    zasto uz Hrvatski nebi uveli i Njemacki?

    tko je ZA ?   ... protiv ne postoji!

    von franz88

Pogledaj sve komentare (18)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala