Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Završio 11. Liburnia Film Festival!
"Autofocus" dobio nagradu žirija, a "Park ljubavi" je najbolji po izboru publike

Završio 11. Liburnia Film Festival!

Foto: Liburnia Film Festival/Igor Crnković

«Autofocus» redatelja Borisa Poljaka (Milva film) ponio je nagradu žirija za najbolji film na 11. Liburnia Film Festivalu koji hrvatske dokumentarce prikazuje u lučici u Ičićima. «Park ljubavi» Lane Kosovac (produkcija Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu) najviše se svidio publici, a peteročlani je žiri posebno priznanje dodijelio filmu mlade Kaje Šišmanović za «Kak' je doma?».

Po prvi se put na LFF-u dijelila i nagrada za najbolji regionalni film (Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska županija) a tu su nagradu podijelili «Polazište za čekanje» Maše Drndić (produkcija udruge Filmaktiv) i «Terasa» autora Sanje i pok. Vedrana Šamanovića (Mitropa). Također po prvi put, podijeljene su i nagrade struci, čime se želi naglasiti da je dokumentarni film rezultat timskog rada. Žiri je tako nagradu za najboljeg redatelja odlučio dodijeliti Đuri Gavranu za«Presudu» (Pipser doo), nagradu za najboljeg montažera dobio je Damir Čučić za film «Autofocus», za isti je film kao najbolji snimatelj nagrađen Boris Poljak, dok je Davor Tatić proglašen najboljim dizajnerom zvuka za rad na filmu «Čedo» Nikole Strašeka (Factum).

Ove su godine žiri LFF-a činili redateljica i producentica Željka Sukova, snimateljica i montažerka Iva Kraljević, fotograf, snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas te međunarodni gosti redatelj, scenarist, producent i snimatelj Boris Mitić (Srbija) i redatelj, producent i scenarist Filip Remunda (Češka). Remunda je zastupao i Institut dokumentarnog filma iz Praga koji je nagradio najboljeg redatelja.

Od utorka do nedjelje na programu 11. LFF-a našlo se gotovo pa rekordnih 25 dokumentaraca, od kojih 18 u konkurenciji. Festival je kao novost uveo i Nulti dan, tijekom kojeg su prikazani regionalni filmovi.

Za trajanja festivala održane su tri radionice: Prvi put snimam za mlade, u suradnji s Filmaktivom, Masterclass Borisa Mitića «Kompletan uvid u industriju dokumentarnog filma u pet crteža» te Autorska analiza filma u suradnji s Restartom.

U glazbenom su programu u srijedu 28. nastupili srpski rockeri Repetitor, a u subotu za zatvaranje festivala zagrebački Svadbas.

Vidimo se sljedeće godine!

 

POPIS NAGRAĐENIH

Najbolji film po izboru publike: "Park ljubavi", r. Lana Kosovac

Posebno priznanje žirija: "Kak' je doma", r. Kaja Šišmanović

Regionalna nagrada: "Polazište za čekanje", r. Maša Drndić, i "Terasa", r. Sanja i Vedran Šamanović

Najbolji redatelj: Đuro Gavran za film "Presuda"

Najbolji dizajner zvuka: Davor Tatić za film "Čedo" r. Nikola Strašek

Najbolji montažer: Damir Čučić za film "Autofocus" r. Boris Poljak

Najbolji snimatelj: Boris Poljak za film "Autofocus" r. Boris Poljak

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala