Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Elysium počeo s prikazivanjem - hoće li opravdati očekivanja?
Na svjetskoj premijeri crveni tepih su preplavile holivudske zvijezde koje sad 'strepe' nad sudbinom filma

"Elysium" počeo s prikazivanjem - hoće li opravdati očekivanja?

Foto: Continental

Nakon što je 2009. godine debitirao s hvaljenim filmom Okrug 9 koji je dobio četiri nominacije za Oscara, Neill Blomkamp se ove godine vraća s još jednim zanimljivim SF filmom koji progovara o jednom drugačijem društvenom poretku koji se u nekoj dalekoj budućnosti možda i neće činiti toliko nemogućim.

Elysium je jučer imao svoju svjetsku premijeru, a rezultate prvog vikenda prikazivanja očekujemo krajem nedjelje, odnosno početkom ponedjeljka. Hrvatska publika neće morati dugo čekati jer je preostalo manje od tjedan dana da zaigra i u našim kinima (15. kolovoza).

Crveni tepih preplavile su holivudske zvijezde među kojima su se najviše istaknuli upravo glavni glumci filma – Matt Damon sa svojom suprugom, Jodie Foster, Alice Braga, William Fitchner i Sharlto Copley.

Elysium je svojim najavama i kratkim filmićima privukao dosta pažnje te si time stvorio epitet 'najpoželjnijeg' filma ovo ljeto. Stručnjaci ga zbog SF tematike uspoređuju s ovogodišnjim Zaboravom Toma Cruisea te Bitkom za Pacifik za koje se može reći da su sasvim solidno zaradili, no od Matta Damona i Jodie Foster se ipak više očekuje.

Prisjetimo se radnje. Godina je 2154. i na svijetu postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji. Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva, a većini je nužno potrebna i vrhunska medicinska skrb koja je dostupna, naravno, samo na Elysiumu. Međutim, određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi prisilili donošenje anti-imigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzan način života.

U cijelom tom paklu jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta jest Max (Damon), običan građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma. Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju – misiju koja će ga staviti u direktan sukob s tajnicom Delacourt (Foster) i njezinim opasnim snagama Elysiuma... Ali ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji...

Prisjetite se radnje uz prilog o filmu i kino najavu!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala