Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prizivanje osvojilo svjetska kina
"Turbo" se smjestio na treće mjesto, "RED 2" na peto, a najveće razočarenje definitivno je "R.I.P.D."

"Prizivanje" osvojilo svjetska kina

Ovaj vikend čak su četiri filma imala svjetsku premijeru, a zanimljivo je kako je onaj s najmanjim budžetom uvjerljivo završio na prvom mjestu, prema podacima s BoxOfficeMojo.

Horor Prizivanje, koji u naša kina stiže 5. rujna, imao je i do 6 puta manji budžet od animiranog filma Turbo te akcijskih komedija RED 2R.I.P.D. i tijekom prvog vikenda prikazivanja zaradio je skoro 45 milijuna dolara u kinima diljem svijeta.

Prizivanje je sada novi rekorder za hororac s oznakom R te se smjestio i na drugo mjesto horora s najboljim startom, iza Paranormalno 2. Od filma se nije puno očekivalo budući da je to još jedan horor s klasičnim temeljen na istinitom događaju, no čini se kako je prilično zastrašujuć marketing koji ga je pratio urodio plodom. Osim odlične zarade, kritike su također više nego dobre, lagano nevjerojatne za ovakav tip filma tako da se vjeruje kako mu popularnost u narednim tjednima neće pasti.

Na drugom se mjestu zadržao novi Gru koji je u tri tjedna zaradio skoro 600 milijuna dolara, a očito je i dalje dovoljno zanimljiv gledateljima tako da se novi animirani film Turbo sa simpatičnim puževima smjestio iza njega, na treće mjesto. Sa zarađenih 31 milijun dolara jedan je od DreamWorksovih filmova s najslabijim startom još od Pusti vodu da miševi odu koji je na otvaranju zaradio samo 18 milijuna dolara. Za loš start kritičari 'okrivljuju' krivi datum početka prikazivanja, između dva jaka animirana nastavka (Čudovišta sa sveučilišta i Gru na supertajnom zadatku) sa slabim marketingom nije imao šanse. Ovaj crtić kod nas dolazi tek 26. rujna.

Četvrti su Starci 2 koji su ukupno zaradili 8 milijuna dolara više od budžeta koji su imali, a osim što imaju bolju zaradu od originala dobili su i bolje ocjene. Iza njih se smjestio nastavak uspješne akcijske komedije, RED 2, koji je sa zarađenih 18,5 milijuna u SAD-u te još dodatnih 7,6 milijuna u ostatku svijeta započeo malo slabije od originala RED, no kritičari su mu dali dosta dobre ocjene.

Iako se prošli vikend pokazao kao razočarenje, Pacific Rim je poboljšao svoju zaradu s time da je gledaniji i uspješniji u ostatku svijeta, nego u SAD-u. I u našim kinima je jedan od najgledanijih, a ukupno je zaradio 178,5 milijuna dolara što je još uvijek 11,5 milijuna manje od budžeta.

Stigli smo do već spomenutog najvećeg razočarenja, na sedmo mjesto. Od R.I.P.D.-a se puno očekivalo, ili se bar stekao takav dojam zbog reklama i entuzijazma ekipe koja je radila na njemu. Osim prilično loše zarade od 19,5 milijuna dolara, kritičari su mu dali tek osrednju ocjenu, a jedini rekord koji je srušio jest najgori start ove godine za film čiji je budžet bio veći od 100 milijuna dolara.

Vikend koji nam slijedi veseli mnoge - stiže Wolverine!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala