Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Prvi trailer za povijesnu dramu 12 Years A Slave
Film se temelji na autobiografiji Solomona Northupa koji je prodan u roblje davne 1841. godine

VIDEO: Prvi trailer za povijesnu dramu "12 Years A Slave"

Povijesna drama snimljena je prema istinitoj priči (autobiografiji) Solomona Northupa, Afroamerikanca iz New Yorka koji je rođen kao slobodan čovjek, a nakon što je došao u Washington zbog ponude za posao 1841. godine, drogirali su ga i prodali u roblje. 12 godina je bio prisiljen raditi na plantaži u Louisiani prije nego što je kao jedan od rijetkih uspio doći do slobode.

Redatelj Steve McQueen (Sram, Glad) napisao je i scenarij uz pomoć Johna Ridleya (serija Heroji iz strasti), a film je producirao Brad Pitt koji se pojavljuje u jednoj od važnijih uloga.

Chiwetel Ejiofor utjelovio je Northupa, slobodnog Afroamerikanca kojeg su oteli i potom prodali u roblje gdje se prvi put susreće s okrutnošću, ali i neočekivanom dobrotom dok pokušava ne samo ostati živ, već i zadržati svoje dostojanstvo. U dvanaestoj godini zatočeništva dobiva šansu za susret s kanadskim abolicionististom koji mu može zauvijek promijeniti život...

Film ima odličnu glumačku postavu. Tu su Michael Fassbender kao okrutni vlasnik plantaže Edwin Epps, Benedict Cumberbatch kao baptistički svećenik i vlasnik robova William Ford te Brad Pitt kao Kanađanin Bass.

U ostalim ulogama pojavljuju se Paul Dano, Paul Giamatti, Garret Dillahunt, Sarah Paulson, Scoot McNairy, Ruth Negga, Alfre Woodard i Michael Kenneth Williams.

Povijesna drama će se u američkim kinima početi prikazivati krajem listopada dok u ostatku svijeta kreće krajem prosinca ili početkom siječnja, a već se sad govori o tome kako mu je 'osigurana' nominacija za Oscara.

D.L. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala