Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Svećenikova djeca  s ovacijama popraćena u Karlovym Varyma!
Brešanov film izazvao je veliki interes festivalske publike, koja je do zadnjeg mjesta popunila svih 1200 sjedala dvorane

"Svećenikova djeca" s ovacijama popraćena u Karlovym Varyma!

Foto: Havc

Na 48. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary u Češkoj jučer je održana međunarodna premijera "Svećenikove djece", hit-komedije Vinka Brešana. Film su najavili i predstavili redatelj Vinko Brešan, glumci Krešimir Mikić i Marija Škaričić te montažerka Sandra Botica Brešan. Svojom su prisutnošću film podržali i Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar te hrvatski veleposlanik Frane Krnić.

"Svećenikova djeca" izazvala su veliki interes festivalske publike, koja je do zadnjeg mjesta popunila svih 1200 sjedala Velike dvorane festivala. Izvori s Karlovyh Vary navode da je ovo bila projekcija za pamćenje – publika je odlično reagirala na film već od samoga početka, a nakon završetka filmska je ekipa nagrađena višestrukim ovacijama.



Dan prije s velikim je uspjehom prikazan i "Gangster te voli" redatelja Nebojše Slijepčevića, dokumentarni hit i miljenik publike koji je na ovogodišnjem izdanju ZagrebDoxa osvojio i HT Nagradu publike. Gangster se prikazivao u Natjecateljskom programu dokumentarnog filma, također je izazvao veliki interes među festivalskim posjetiteljima, a njegova kinodistribucija očekuje se na jesen.

Podsjetimo, aktualni Međunarodni filmski festival Karlovy Vary održava se od 28. lipnja do 6. srpnja, a njegovo 48. izdanje obilježilo je čak pet hrvatskih filmova u natjecateljskim programima te još jedan u nenatjecateljskom.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala