Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Hodač po žici Nik Wallenda prešao Grand Canyon
Hodajući po žici prešao je Grand Canyon i to bez zaštitnih užadi i mreže na 457 metara visine

VIDEO: Hodač po žici Nik Wallenda prešao Grand Canyon

Foto: Discovery Channel

Akrobat Nik Wallenda, "Kralj hodanja po žici" ulazi u povijest kao prva osoba koja je prehodala preko Kanjona rijeke Colorado. To je najveći pothvat koji je Wallenda dosad pokušao postići i to na visini od 457 metara iznad rijeke Little Colorado, višoj od zgrade Empire State Building. Prijenos ovog hrabrog, ali opasnog pothvata emitirao je Discovery Channel uživo u SAD-u i u 223 zemlje svijeta u nedjelju 23. lipnja.

- Kanjon rijeke Colorado je mjesto koje sam posjetio kao dijete. Otkad znam za sebe, moj je san da se okušam u svojoj vještini u tom čudesnom krajoliku. Beskrajno sam zahvalan Navajo Indijancima što su mi omogućili da ostvarim svoj životni san i Discovery Channelu za povjerenje u moje sposobnosti - rekao je 34-godišnji Nik, član sedme generacije legendarne obitelji Letećih Wallenda.


Naime, Wallenda je hodao nad kanjonom na užetu duljine 437 metara, bez ikakve zaštite od pada. On smatra da zaštita stvara lažan osjećaj sigurnosti i umanjuje vrijednost vještine koju je njegova obitelj usavršavala generacijama. Također, slobodni hod po užetu prilika je da se oda počast njegovu legendarnom pradjedu Karlu Wallendi, koji je smrtno stradao nakon pada s užeta 1978. u Puerto Ricu.
 
- To je prelazak koji nikad nećemo zaboraviti, bila mi je čast producirati izravni prijenos tog povijesnog događaja za Discovery. Suradnja s Nikom Wallendom u ostvarenju njegove vizije i životnog sna bio je jedinstveni projekt. Čestitamo Niku na zadivljujućem postignuću - rekla je Sharon Scott, predsjednica i glavna direktorica NBC News’ Productions. Spektakularni prijelaz kanjona, koji spada među najznamenitije prirodne ljepote SAD-a, održao se u njegovu zabačenom dijelu, koji je pod upravom Navajo Indijanaca.


Pri povijesnom prelasku gledatelji diljem svijeta pridružili su se Wallendinu timu putem društvenih mreža. Discovery Channel predstavio je Nika i njegovu obitelj te njegovu obuku video snimkama, fotografijama i Skywire tvitovima. Američka publika usto je imala priliku na internetskoj stranici SkywireLive.com, zahvaljujući šesterim kamerama koje su pratile događaj uživo, doživjeti kako je biti na žici.

Osvajanje Kanjona Colorada Wallendin je osmi svjetski rekord, uključujući i prelazak preko Nijagarinih slapova iz SAD-a u Kanadu 2012. On već planira sljedeće velike podvige - transkontinentalni prelazak europsko-azijske granice preko Bospora u Turskoj te slijetanje na vrh nebodera nakon što bude ispaljen iz topa.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    aya aya @ 24.6.2013. 16:23

    Naime, Wallenda je hodao nad kanjonom na užetu duljine 437 metara, bez ikakve zaštite od pada. On smatra da zaštita stvara lažan osjećaj sigurnosti i umanjuje vrijednost vještine koju je njegova obitelj usavršavala generacijama.

    A zakaj je onda preko Niagare išao sa zaštitnim užetom???

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala