Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi Superman ruši rekorde!
''Čovjek od čelika'' jedan je od rijetkih filmova koji ruši rekorde gledanosti, a da nije nastavak

Novi Superman ruši rekorde!

Foto: Facebook

Iako je još rano za prognoze, prema dosadašnjem uspjehu najnovijeg Supermana Čovjek od čelika na kino blagajnama, do kraja vikenda očekuje se njegova apsolutna dominacija i rušenje ovogodišnjeg rekorda gledanosti, smatra BoxOffice Mojo.

Samo u četvrtak navečer na posebnoj premijeri zaradio je oko 12 milijuna dolara, a na klasičnoj ponoćnoj premijeri u noći s četvrtka na petak još dodatnih 9 milijuna. Ove relativno rane brojke pokazuju kako je velika šansa za zaradu od barem 100 milijuna dolara do kraja vikenda, samo u SAD-u.

Ako se predviđanja ostvare, Čovjek od čelika postavit će novi vikend rekord gledanosti za mjesec lipanj. Trenutni rekorderi su Priča o igračkama 3 te Transformeri 2: Osveta poraženih. No, oba filma su nastavci čija je prednost stvaranje napetosti zbog novog dijela (slično je i sa Brzim i žestokim 6 o kojima smo također pisali) dok Superman počiva na 'staroj slavi', ali i dobro planiranom marketingu (sjetite se prvih postera i trailera...).

Osim u SAD-u, film je svoju premijeru doživio na još 4207 lokacija diljem svijeta što je također rekord za početak prikazivanja jednog 'ne-nastavka'.

Usporedimo film s nedavnim Supermanom (Superman – Povratak) koji je 2006. godine u pet dana zaradio samo 84,6 milijuna dolara, te ostvario ukupnu zaradu od samo 200 milijuna zbog čeka su u Warner Bros.-u bili krajnje nezadovoljni te se okrenuli drugim likovima iz stripova, a Supermana zapostavili.

Sedam godina kasnije lik Supermana poslan je na 'popravni' uz sjajnu ekipu. Počeli su s producentom Christopherom Nolanom (najnovija Batman trilogija) koji je usavršio scenarij s Davidom S. Goyerom (također Batman) nakon čega se ekipi zvučnih imena pridružio redatelj Zack Snyder (300, Čuvari) kako bi uspješno prenio njihovu viziju na veliki ekran.

Glumačka ekipa je također zvjezdana: Henry Cavill kao Superman, Russell Crowe kao njegov pravi otac te Diane Lane i Kevin Costner kao zemaljski roditelji, Amy Adams kao novinarka Lois Lane i Laurence Fishburne kao glavni urednik te Michael Shannon i Christopher Meloni.

Čovjek od čelika počeo se prikazivati i u hrvatskim kinima, a dok krajem vikenda ne saznamo konačne rezultate gledanosti pogledajte još jednom trailer!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 1
    Shogun shogun @ 15.6.2013. 17:56

    Dugo sam iščekivao ovog Supermana, ali čini se da ću se razočarati. Mnogi kritičari su ga već sada nazvali solidnim i nezanimljivim. Kritičar na jednom portalu je rekao da su zadnjih 40 minuta kao iz Transformera (trzava kamera, nejasno, katastrofa 3D). Nikad mi se nije Snyder previše sviđao. Ali ipak treba pogledati i odlučiti..

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala