Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Prvi 3D prijenos baleta ''Labuđe jezero'' uživo!
Ovaj četvrtak se prvim prijenosom nekog baleta iz teatra izravno u 3D želi proslaviti 275 godina Ruskog baleta

Prvi 3D prijenos baleta ''Labuđe jezero'' uživo!

Foto: Blitz

U četvrtak 6. lipnja multipleksi CineStar se 3D prijenosom uživo baleta Labuđe jezero pridružuju velikoj proslavi 275 godina Ruskog baleta. Labuđe jezero iz Mariinsky teatra u Sankt Peterburgu prvi je 3D prijenos baleta uživo, koji će pratiti poklonici umjetnosti u kinima 50 zemalja diljem svijeta!

Iza ovog spektakularnog prijenosa stoji producentska kuća Jamesa Camerona, Cameron Pace Group, koja će prilikom prijenosa koristiti istu tehnologiju kojom su snimani Oscarom nagrađeni filmovi Avatar i Pijev život.

U noći 3D spektakla, primabalerina Ekaterina Kondaurova utjelovit će Odette. U povijesnom Mariinsky teatru, mnoga će sjedala biti uklonjena kako bi se dalo prostora za instaliranje velikih 3D kamera. 5 posebnih kamera snimat će iz raznih kutova, dok će dizalica snimati pokrete plesača iz visine. Jedna će kamera biti postavljena u prostor orkestra kojim će ravnati Valery Gergiev, jedan od najpoznatijih svjetskih dirigenata.

Yuri Fateev, zamjenik direktora Teatra Mariinsky otkrio je zašto baš Labuđe jezero: “Izvodimo Labuđe jezero jer je taj balet rođen u ovom teatru i gradu. Ovo je jako važna stvar. Danas, svaka baletna kuća u svijetu izvodi Labuđe jezero, ali taj je balet stvoren unutar zidova Mariinsky teatra, na pozornici koju su nadgledali genijalci kao Petar Iljič Čajkovski, Marius Petipa i Lev Ivanov”.

Labuđe jezero uživo će se prenositi u Moskvi, mnogim državama Europe, Sjedinjenim državama, a snimku baleta uživo moći će pratiti Južna Afrika, Azija, Australia i Novi Zeland.

Prijenos baleta Labuđe jezero počinje u 19:15 sati u četvrtak, 6. lipnja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala