Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


''Arktik'' oduševio velike i male!
Zbog snimanja posebnom tehnologijom, prekrasan dokumentarac ''Arktik'' će se prikazivati samo u IMAX kinima

''Arktik'' oduševio velike i male!

Foto: Blitz

Film je sniman tijekom 4 duge, hladne godine, a glazbu za film napisao je sam Paul McCartney. U originalnoj verziji filma tekst pripovijeda Meryl Streep dok je u hrvatskoj verziji tu ulogu preuzela Lela Margitić.

Redatelj Greg MacGillivray poveo je gledatelje do najviših vrhova svijeta svojim filmom Everest i uronio ih u dubine filmom The Living Sea. Njegova najnovija velika avantura vodi nas na mjesto ekstremnih uvjeta i čistih panorama koje oduzimaju dah, a koje će tek nekolicina vidjeti uživo.

Producent Shaun MacGillivray otkriva koji je pravi razlog snimanja filma i to isključivo uz pomoć posebne tehnologije: "Na Arktiku se suočavate s prirodom u najsurovijem obliku. Uvidite koliko je životinjama teško preživjeti i koliko je sve međusobno povezano. Nadamo se da će gledatelji filma Arktik ostati jednako zadivljeni kao ja i početi cijeniti to nevjerojatno područje koje sam imao sreću doživjeti tijekom četiri godine koliko je trajalo snimanje ovog filma.

Jedna je obitelj medvjeda postala središtem filma Arktik kad su filmaši slučajno naišli na mladu majku s dvoje mladunaca koji su, za razliku od ostalih, izgledali potpuno nezainteresirani za kamere i ekipu.

Na prvi pogled sve izgleda beskrajno i neuništivo. No, redatelj želi upozoriti: "Svi znaju da se planet mijenja, ali možda ne znaju da se Arktik mijenja dvaput brže. Za životinje i ljude koji tamo žive te su promjene već donijele velike nevolje i mogle bi ugroziti njihove živote.

Film počinje s redovitim prikazivanjem od sutra, 30. svibnja.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala