Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zatvoren Filmski festival u Cannesu
Zlatnu palmu na ovogodišnjem je festivalu odnio film o lezbijskoj romansi "Adelin život" redatelja Abdellatifa Kechichea

Zatvoren Filmski festival u Cannesu

Francusko-tuniški redatelj Abdellatif Kechiche dobitnik je Zlatne palme na 66. Canneskom filmskom festivalu za francuski film Adelin život (La vie d'Adele), priču o strastvenoj vezi dviju mladih žena.

Publika je dugotrajnim pljeskom pozdravila uplakane glumice, Adele Exarchopoulos i Leu Seydoux te redatelja Kechichea. Ovo je prvi put da se Zlatna palma dodjeljuje filmu koji otvoreno govori o homoseksualnosti, ovaj put ženskoj. Predsjednik žirija, Steven Spielberg rekao je kako njihova odluka nije imala apsolutno nikakve veze sa političkom osjetljivošću te kako je film predivna ljubavna priča. "Bili smo potpuno opčinjeni briljantim mladim glumicama i načinom na koji je redatelj promatrao svoje mlade likove.", dodao je Spielberg.

Dobitnik Grand Prixa je Inside Llewyn Davis, američkih redatelja Joela i Ethana Coena. Nagrada za najbolju glumicu otišla je u ruke francusko-argentinske glumice Berenice Bejo za ulogu u filmu Le Passe. Amerikanac Bruce Dern nagrađen je kao najbolji glumac za ulogu u filmu Nebraska. Nagradu za najboljeg redatelja primio je Meksikanac Amat Escalante za Heli, a najbolji scenarij je A Touch of Sin Jie Zhangkea.

Nagradu ocjenjivačkog suda dobio je Japanac Hirokazu Kore-Eda za Kakav otac, tvoj sin (Tel pere, ton fils). Dobitnik Zlatne kamere je Anthony Chen iz Singapura za Ilo Ilo, a Zlatnu palmu za kratkometražni film osvojio je Južnokorejac Byoung-gon Moon za Safe.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala