Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Luhrmann: Bio sam idiot kada sam odbio režirati Harryja Pottera!
Redatelj kaže kako tada nije bio svjestan potencijala franšize o malom čarobnjaku

Luhrmann: Bio sam idiot kada sam odbio režirati "Harryja Pottera"!

Foto: PR Photos

Redatelj Baz Luhrmann koji je svojim dugoočekivanim filmom "The Great Gatsby" otvorio trenutni filmski festival u Cannesu, otkrio je kako je odbio ponudu za režiranje prvog nastavka danas iznimno uspješnih filmova o čarobnjaku Harryju Potteru. Kaže kako tada nije bio svjestan potencijala spomenute filmske franšize kada mu je stigla ponuda iz Warner Brosa.

- Ponuda je stigla i zapravo mi se svidio i vizual i knjiga i sve skupa, ali onda sam se zapitao 'što je to zapravo?'… Potom sam odlučio, da iako zvuči sve skupa zanimljivo, da ću raditi na modernom mjuziklu i tada je nastao "Moulin Rouge" - objasnio je Luhrmann koji se kaje zbog svoje tadašnje loše odluke.


- Očigledno sam idiot što tada nisam prihvatio "Harry Potter" projekt - zaključuje Luhrmann koji se proslavio svojom filmskom adaptacijom "Romeo + Juliet" gdje su glavne uloge tumačili Leonardo DiCaprio i Claire Danes. Australski redatelj, DiCaprija je angažirao i na svom posljednjem projektu, već spomenutoj adaptaciji "The Great Gatsby" te ističe kako film ne bi uopće mogao realizirati bez DiCaprijevih profesionalnih kvaliteta.

- Za tu Leonardovu ulogu (Jay Gatsby) zaista moraš biti filmska zvijezda, sjajan glumac i kombinacija jednog i drugog. Ljudi mogu o filmu pričati što god žele, ali njegov nastup i gluma su zaista neupitni. DiCaprio je trenutno u svom punom jeku - kazao je Baz čija se drama "The Great Gatsby" počela prikazivati i u domaćim kinima.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala