Svojevrsni kuharski maraton RTL-a konačno smo vidjeli u prvom izdanju. "Večera za 5" nije ništa mijenjana, Marko Lušić pratio je u njegovoj kuhinji - također Marka u prvoj emisiji nove sezone iz Pule.
Cvjetačina juha za predjelo većini je bila pregusta, dok im je "sita piletina", a posebno "rolada od jagoda" bolje sjela. Marko je, kao što je uobičajeno za prvoga u tjednu, dobio dosta loše ocjene, koje se obično čuvaju za kasnije i teško da može biti tjedni pobjednik.
Nakon odgledane prve emisije "Punom parom", odmah nakon "večere" dojam je da je sat kulinarstva ipak previše probaviti odjednom i da bi jedna od ovih emisija trebala ići u vremenu prije ručka. Zanimljiv koncept nove emisije (prenesene sa njemačkog starijeg TV brata) je u tome što pet ljudi (koje smo većinom već gledali u "Večeri za 5") u restoranu zajedno pripremaju pet jela, ali svatko svoje, te će se svaki dan mijenjati.
Puno više muke trebalo je da jedna osoba spremi kompletnu večeru u svom stanu za ostalo četvero natjecatelja, uz dekoraciju, posluživanje, no ovdje je sad u restoranu više porcija za poslužiti i treba biti brzi vremenski slijed. Bira se dnevni pobjednik svake emisije, a da postane prvi uspjelo je Ljubomiru, zbog slastica. Sutra priprema glavno jelo pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se tu snaći.
Posjetitelji ocjenjuju posebno hladno predjelo (kuhana svinjetina), toplo predjelo - (bijeli i crni rižoto), glavno jelo (pretile lignje) te desert.
Tatjana, Ana, Duška, Ljubomir i Mladen sigurno će biti još bolji u emisijama koje slijede iz restorana Jax i borba za 5500 kuna bit će oštra, kao i dril šefa sale Zorana Petanjeka (39 godina) te mladog (23 godine) šefa kuhinje Antonia Lipovca. Obećavajući početak za "Punom parom"!