Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Objavljene nominacije za ''Daytime Emmy''
Čak 28 nominacija pripalo je seriji ''Mladi i nemirni'', a CBS je uvjerljivo vodeća mreža sa čak 50 nominacija

Objavljene nominacije za ''Daytime Emmy''

Jučer su objavljene nominacije za jubilarnu 40. dodjelu nagrada Daytime Emmy koja se tradicionalno dodjeljuje prije poznatije Primetime Emmy.

Nagrada Emmy je ''televizijski'' ekvivalent filmskoj nagradi Oscar, kazališnoj nagradi Tony i glazbenoj nagradi Grammy. Najpoznatije su Primetime Emmy koja se dodjeljuje američkim televizijskim serijama koje se prikazuju u udarnom terminu (kod nas je to od 19 do 22 sata) i Daytime Emmy za američke ''svakodnevne'' televizijske serije (termin od 2 ujutro do 18 sati).

Mladi i nemirni (CBS) tako vode s 23 nominacije, a slijedi ih General Hospital (ABC) s 19 te Naši najbolji dani (NBC) sa 17. Talk show svjetski poznate Ellen DeGeneres ima ukupno 10 nominacija.

Najveće mreže tako imaju redom 50 (CBS), 44 (PBS) i 38 (ABC) nominacijaNickelodeon ima 36 nominacija te su čak 4 njegove dječje serije nominirane u kategoriji najboljeg dječjeg animiranog programa (od ukupno 5).

General Hospital, Mladi i nemirni i The Bold and the Beautiful nominirani su i za najbolji scenarij i režiju, a zanimljivost je kako su prošle godine Naši najbolji dani osvojili prvi Daytime Emmy za scenarij nakon 1976. godine.

U kategoriji najboljeg glavnog glumca bore se Peter Bergman, Doug Davidson, Michael Muhney i Jason Thompson. Za najbolju glumicu nominirane su Susan Flannery, Heather Tom, Peggy McCay i Michelle Stafford.

Za najbolji dječji animirani program nominirani su Kung Fu Panda, Pingvini s Madagaskara, Robot i Čudovište, Teenage Mutant Ninja Turtles te WordGirl.

Za titulu najbolje serije za predškolsku djecu bore se The Fresh Beat Band, Pajanimals i Sesame Street, a za najbolju dječju animiranu seriju Bubble Guppies, Dinosaur TrainJake i pirati iz Nigdjezemske i Justin Time.

Food Network ima 4 od 5 nominacija za najbolji kulinarski program: Best Thing I Ever Made, Bobby Flay’s Barbecue Addiction, Giada at Home i Trisha’s Southern Kitchen natječu se s Recipe Rehab.

Za najbolji kviz nominirani su Cash Cab, Let’s Make a Deal, The Price is Right, Family Feud, Jeopardy i Tko želi biti milijunaš.

Kao što je otprije poznato, nagrada za životno djelo pripala je Montyju Hallu i Bobu Stewartu.

Dodjela nagrada održat će se 16. lipnja, a objava nominacija za Primetime Emmy zakazana je mjesec dana kasnije, 18. srpnja.

Potpunu listu nominiranih možete provjeriti na službenoj stranici nagrade Emmy.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala