Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Christian Bale kao Mojsije u filmu Ridleya Scotta
Zvijezda filma "Vitez tame: Povratak" preuzima glavnu ulogu u Scottovoj ekranizaciji Starog Zavjeta

Christian Bale kao Mojsije u filmu Ridleya Scotta

Foto: PR Photos

Christian Bale trebao bi utjeloviti Mojsija u priči Ridleya Scotta. Istovremeno je objavljeno kako se prošli tjedan Steven Spielberg povukao iz konkurentske ekranizacije istog lika i navodno prepustio redateljsku palicu oscarovcu Ang Leeju (Pijev život).

Deadline javlja kako 20th Century Fox dobro napreduje sa svojim viđenjem Mojsija no nedoumica postoji oko suparničkog projekta Warner Bros studija. Christian Bale je odabran za glavnu ulogu, a scenarij potpisuje Steve Zaillian (Američki gangster, Muškarci koji mrze žene). Početak rada na projektu očekuje se kada Scott završi rad na trileru The Counselor.

Spielbergov Mojsije prethodno je opisivan kao epski biografski film o izraelskom vođi u stilu Hrabrog srca i Spašavanja vojnika Ryana. Scott se, s druge strane, namjerava usredotočiti na detalje iz Mojsijevog života, kao što je npr. njegov odnos sa faraonom Ramzesom II.

Najpoznatija priča o Mojsiju svakako je Deset zapovijedi iz 1956., redatelja Cecila B. DeMillea, gdje je glavnu ulogu odigrao Charlton Heston, a film je postao najuspješniji film svog vremena. Nominiran je za Oscara u sedam kategorija, uključujući i za najbolji film, a osvojio je jedan, i to za najbolje vizualne efekte, najviše zahvaljujući poznatoj sceni o razdvajanju Crvenog mora. 

Sudeći po povijesti filmova o Mojsiju, oba projekta zahtjevaju iznimno visok budžet. Tako da postoji velika šansa da jedan od projekata nikad ne ugleda svjetlo dana jer bi mogao zaostati u utrci do kino dvorana. Ista stvar se dogodila redatelju Bazu Luhrmannu, čiji je film o Aleksandru Velikom trebao izaći istovremeno kada je film Alexander Olivera Stonea stigao u kina.

M.M.Š. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala