Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


World of warcraft dobio redatelja
Britanski redatelj Duncan Jones transformirat će popularnu igru u kino-film

"World of warcraft" dobio redatelja

Zadatak je to koji su mnogi pokušali, ali malo ih je uspješno završilo: transformirati hit videoigru u film koji neće gledatelje "udaviti do smrti". Sada britanski SF redatelj Duncan Jones, smatran jednim od najsjajnijih aktualnih nada za ovaj žanr, suočio se s izazovom prilagodbe popularne online fantasy igre World of Warcraft na veliki ekran.

Novi film bit će Jonesov najambiciozniji uradak, s proračunom većim od 100 milijuna dolara, prema Hollywood Reporteru. Redateljev posljednji pothvat, uspješni tehno-triler Source Code iz 2011., bio je za 2/3 jefiniji od WoW filma, dok je njegov hvaljeni prvijenac Moon iz 2009. napravljen za samo 5 milijuna dolara.

Blizzard Entertainment, tvorci World of Warcrafta, planiraju filmsku adaptaciju još od 2006. Spider-Man redatelj Sam Raimi preuzeo je projekt 2009, ali ga je napustio kako bi se usredotočio na predstojeći fantasy prequel Oz velik i moćan.

Opisan kao MMORPG (masivno multiplayer online igranje uloga), World of Warcraft ima oko 10 milijuna pretplatnika, što je solidna publika za Jonesov film. WoW se odvija u svemiru u kojem goblini, trolovi, vilenjaci i ljudi postoje uz zombije, vukodlake, pa čak i izvanzemaljce.

Produkcijska kuća Legendary Pictures nada se da će snimiti film, koji se temelji na scenariju Charlesa Leavitta, scenarista Krvavih dijamanata, a film bi u kina trebao doći 2015. Jones, inače sin Davida Bowieja, prošle je godine izvijestio da radi na "akcijskom filmu" o tvorcu Jamesa Bonda, Ianu Flemingu.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala