Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Čileanski film Ne otvara 10. Human Rights Film Festival!
Festival se otvara u subotu u 20 sati u kinu Europa projekcijom čileanskog filma cijenjenog redatelja Pabla Larraína

Čileanski film "Ne" otvara 10. Human Rights Film Festival!

Foto: HRFF

Čileanski igrani film "Ne" cijenjenog redatelja Pabla Larraína otvara jubilarno, deseto izdanje Human Rights Film Festivala u subotu, 08. prosinca u 20 sati u kinu Europa.

Film "Ne" posljednji je dio Larraínove čileanske trilogije o diktaturi (nakon filmova Tony Manero i Post Mortem), a bavi se procesom svrgavanja čileanskog diktatora Augusta Pinocheta. Naime, film evocira razdoblje s kraja 80-ih kada su održani slobodni predsjednički izbori, nakon intenzivne kampanje koalicije lijevog centra. U naslovnoj ulozi nastupa Gael Garcia Bernal, a tumači reklamnog stručnjaka  koji dobije zadatak da uoči referenduma odradi kampanju koja će nadjačati Pinocheta. Ne je na kanskom festivalu osvojio nagradu C.I.C.A.E., a na festivalu u São Paulu nagradu publike.


Deseto, jubilarno izdanje Human Rights Film Festivala, festivala filma o ljudskim pravima, održat će se od 8. do 14. prosinca u kinu Europa i Dokukinu KIC u Zagrebu te potom od 12. do 16. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Ovogodišnje izdanje donosi sveukupno 34 filmska naslova – od toga glavni program sadrži osam dugometražnih igranih te 15 dokumentarnih uradaka. Popratni program Romi: na rubu u srcu Europe donosi pak osam filmova koji se bave pitanjima Roma i njihove marginalizacije u današnjoj Europi.

Prije službenog početka festivala, u četvrtak i petak, 06. i 07. prosinca u kinu Grič bit će prikazana Njemačka trilogija prerano preminulog važnog njemačkog umjetnika Christopha Schlingensiefa. Schlingensief je više od dva desetljeća provocirao publiku na njemačkom jezičnom području svojim filmovima, instalacijama, dramama, operama, televizijskim emisijama i intervencijama u javnom životu. U zagrebačkoj Galeriji Nova pak koju vodi međunarodno priznati kustoski kolektiv WHW, 27. studenoga otvorena je izložba njegovih radova Strah u srcu stvari, koja je u Zagreb pristigla iz Utrechta.


Kao i prijašnjih godina, festival uključuje niz diskusija koje pokušavaju potaknuti neka od ključnih aktualnih društvenih problema te koncerata, a ulaz na sva događanja iz programa je slobodan.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala