Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ljudožder vegeterijanac hrvatski kandidat za Oskara
Film Branka Schmidta za predstavnika ovogodišnje produkcije odabralo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika

"Ljudožder vegeterijanac" hrvatski kandidat za Oskara

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika izabralo je film Ljudožder vegetarijanac Branka Schmidta za hrvatskog predstavnika u selekcijskom procesu za Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma, a nominacije za tu prestižnu američku filmsku nagradu objavit će se 15. siječnja iduće godine, prenosi Jutarnji list.

U konkurenciji su bili još Cvjetni trg Krste Papića, Ćaća Dalibora Matanića, Fleke Alda Tardozzija, Koko i duhovi Daniela Kušana i Noćni brodovi Igora Mirkovića.

Drago mi je da je film izabrala struka, kolege koji najviše znaju o filmu, rekao je Branko Schmidt za Hinu, najavivši da će se u kampanju filma uoči dodjele Oskara krenuti nakon što HAVC odobri sredstva koja se dodjeljuju za tu namjenu.

U narednom razdoblju film će imati vrlo živu festivalsku promociju, kako kaže Schmidt, rasprodan je za cijelu jesen i 'ide kao lud'. U rujnu odlazi na festival Raindance u Londonu, potom u Hamburg, u listopadu će se prikazati u Haagu, a u studenom i prosincu na festivalima u Cottbusu i Kairu.

Ljudožder vegetarijanac, snimljen u produkciji Tele filma, suvremena je mračna priča o uspješnom, ali nemoralnom i korumpiranom ginekologu koji svoje ambicije ostvaruje uz pomoć zagrebačkog podzemlja. Riječ je o adaptaciji romana Ive Balenovića s kojim je Schmidt surađivao i na prethodnom filmu Metastaze.

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli osvojio je, među ostalim, Zlatne arene za režiju te za najbolju glavnu mušku ulogu (Rene Bitorajac) te nagrade domaće i međunarodne kritike, a bio je uvršten i u službenu konkurenciju uglednog Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi.

Ovogodišnja, 85. dodjela Oskara, održat će se u Hollywoodu 24. veljače.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    bozoli bozoli @ 16.9.2012. 0:40

    Huuurrraaa za kvalitetnu, dobro osmišljenu i prigodnu vijest u Magazinu! Da bar imali još sto takvih 

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala