Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najgore holivudsko filmsko ljeto u posljednjih 19 godina
Prodaja kino-ulaznica na američkom kontinentu pala je na najniže grane otkad se vode nezavisne statistike posjećenosti

Najgore holivudsko filmsko ljeto u posljednjih 19 godina

Hollywood bi zasigurno volio da se dogodi remake ovog ljeta. Nagli pad zarade i posjećenosti američkim kino dvoranama, učinio je ovo ljeto najgorim još od 1993. godine, otkad se vode nezavisne statistike.

Tako je zarada od kino ulaznica pala 3 posto, u odnosu na godinu ranije. Posljednji put ovakav pad zbio se prije sedam godina, prenosi NY Times. No, visoke cijene ulaznica nisu mogle skriti kako je posjećenost kina na niskim granama - ljeto je vrijeme kada filmski studiji sakupe oko 40 posto svoje godišnje zarade, a ove godine pad posjećenosti iznosi 4 posto, sa 533 milijuna gledatelja.

Unatoč padu, ogroman uspjeh doživjeli su Osvetnici, s najboljim kino otvaranjem svih vremena i dosadašnjom zaradom od preko 1,5 milijardi dolara, te Vitez tame: Povratak, koji je postigao oko milijardu dolara zarade.


Studiji razlog za neobično "hladno" kino ljeto vide u pucnjavi na premijeri novog Batmana, nakon čega, prema istraživanjima, 25 posto populacije nije željelo posjećivati kina. Također, Olimpijske igre privukle su više gledatelja no inače, pa je jedan od 10 gledatelja umjesto kina, odabrao Olimpijadu.

No, također riječ je i o filmovima koji nisu privukli publiku u kino, a i razočarali su i kritiku - Battleship, Total recall, Rock of Ages i Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    5 0
    dxdy dxdy @ 10.9.2012. 21:34

    nisu im OI problem vec sto nemaju originalne ideje... samo preradjuju i unistavaju klasike... i onda napadaju ljude koji skidaju filmove s interneta... takve gluposti ni ne zasluzuju da budu badava a kamoli koliko oni naplacuju ulaznice i DVD-ove

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala