Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kirk Douglas: Ponosan sam na Seana Penna i Georgea Clooneya
Legendarni glumac prisjetio se mračnih '50-ih u Hollywoodu kada je snimao "Spartaka"

Kirk Douglas: Ponosan sam na Seana Penna i Georgea Clooneya

Na nedavnoj projekciji necenzurirane verzije filma Spartak, Kirk Douglas prisjetio se vremena kada je taj film stigao u kina, nekoliko godina nakon završetka ere McCarthyja.
 
- Kada imate 95 godina, ne gledate više u budućnost. Gledate unatrag, radite popis - rekao je glumac.

Douglas se osvrnuo na najteže dane Hollywooda, piše Telegraph. Simbol tih dana je film Spartak u režiji Stanleya Kubricka, zbog cenzure i "crne liste".

Douglas igra slavnog rimskog gladijatora Spartaka koji predvodi pobunu robova u antičkom Rimu. Kirk Douglas sam je producirao film, koji je osvojio četiri Oskara. Scenarij je napisao Dalton Trumbo, koji je bio na “crnoj listi”, a iako je radio pod pseudonimom, Douglas mu je stavio ime na špicu filma, koji je u kina stigao 1960.

- Ne možete ni zamisliti koliko su te godine bile teške. Nitko nije želio zaposliti ljude sa te liste - prisjetio se glumac.

Kompletan Spartak objavljen je tek 1991. godine, sa ranije izbačenom homoerotskom scenom. U toj sceni, Spartakovog neprijatelja, rimskog generala Marka Krasa, kojeg je igrao Laurence Olivier, kupa njegov rob Antonin (Tony Curtis).

- Veoma sam ponosan što sam dio holivudske zajednice, jer se u Hollywoodu ne dijelimo na demokrate i republikance, već ste među Amerikancima. Ponosan sam na ljude kao što su George Clooney i Sean Penn, koji troše svoj novac kako bi pomogli drugima - dodao je Douglas.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala