Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Remake filma Total Recall ljetni je promašaj?
Upravo zbog visokog standarda koji postavio original u režiji Paula Verhoevena, oči su još više bile uprte u remake

Remake filma "Total Recall" ljetni je promašaj?

Foto: PR Photos

Kako smo prošli sredinu godine koja vrvi filmskim nastavcima, prednastavcima, remakeovima, rebootovima te smiješnim i bizarnim idejama za filmove poput primjerice "Battleshipa", nedostatak kreativnosti koja proizlazi od strane Hollywooda, postala je surova stvarnost.

(Iznimka su dakako hvaljeni filmovi poput "The Dark Knight Rises", koji zaključuje trilogiju filmova o Batmanu baziranih prema stripu s pomno osmišljenom autorskom vizijom filma. Isto tako, film "21 Jump Street" započeo je kao patetičan pokušaj producenata da u kratkom vremenu zgrabe novac s rebootom brenda iz prošlosti, ali su ga Johan Hill i Channing Tatum spasili te zauzvrat napravili jednu od smješnijih i inteligentnijih komedija godine.)


Naime, remake "Total Recalla" redatelja Lena Wisemana ("Underworld", "Live Free or Dir Hard") nije najlošiji film ove godine, ali isto tako nije niti najbolji. Upravo zbog visokog standarda koji je postavio original sa Schwarzeneggerom, u režiji (viziji) Paula Verhoevena, oči su još više bile uprte u spomenuti remake. Prema recenzijama, sve ono zbog čega je Verhoevenov film bio hit, remake to nema. Primjerice, nema krvi jer je PG-13, a Verhoevenov film bio je natopljen krvlju od početka do kraja jer je prikazivao futurističku stvarnost međuljudskog rata. Verhoevenova verzija bila je slobodnija sa satiričnim ekonomskim pristupom i zapravo je cijelo vrijeme preispitivano što je stvarnost, a što je umišljeno te postoji li razlika između ta dva svijeta?


Film djeluje kao generički Blade Runner, high-tech distopijski svijet, a radnja je ona tipična - znanstveno fantastična herojska priča s zanimljivim akcijskim scenama iza kojih stoji Wisemanov potpis.

Uloge tumače Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel i Bryan Cranston - a kakav je film uistinu, prosudite sami.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala