Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ljudožder vegetarijanac, Izlet i Klip u finalu nagrade Bauer
U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine Motovun Film Festivala ostala su još tri finalista

"Ljudožder vegetarijanac", "Izlet" i "Klip" u finalu nagrade Bauer

Foto: MMF

U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine ostala su još tri finalista – preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika.

U sam finiš ušla su tri naslova. Iz Slovenije dolazi "Izlet", debitantski rad Nejca Gazvode, malo filmsko čudo snimljeno s minimalnim sredstvima i foto-aparatom: suvremena verzija Julesa i Jima u kojoj dva mladića i jedna djevojka kreću na izlet nakon kojega više ništa neće biti isto. Srpska redateljica Maja Miloš filmom "Klip" osvojila je glavnu nagradu prestižnog festivala u Roterdamu, a njezin film o tinejdžerima bez budućnosti i ideala svojom je eskplicitnošću uzburkao duhove gdje god se pojavio. "Ljudožder vegetarijanac" također budi snažne reakcije naturalističkom pričom o korumpiranom liječniku i ilegalnim pobačajima, iz radionice prokušanog tandema Alen Bović/Branko Schmidt.



U utrku za nagradu Bauer ušlo je dvanaest nominiranih filmova iz ex-yu zemalja: biračko tijelo sastavljeno od ravnopravno zastupljenih predstavnika svih kinematografija (profesionalaca i filmskih kritičara) odgledalo je svoje filmove i dodijelilo svoje glasove. Tri filma s najvećim brojem sakupljenih glasova ostali su u igri.

O konačnom laureatu nagrade Bauer odlučit će žiri u sastavu: Pjer Žalica (redatelj, BiH), Nikola Vukčević (redatelj, Crna gora), Marija Škaričić (glumica, Hrvatska), Arta Dobroshi (glumica, Kosovo), Vladimir Blaževski (redatelj, Makedonija), Karpo Godina (redatelj i snimatelj, Slovenija), Svetozar Cvetković (glumac i producent, Srbija).

Osim naslova 'najbolji regionalni film godine' nagrađeni naslov dobit će novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 1. kolovoza.

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala