Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dva hrvatska filma na Sarajevo Film Festivalu
U utrci za najbolji kratki film naći će se "Prva dama Dubrave" redateljice B. Vekarić te animirani film "Sotonin sin" M. Dješka

Dva hrvatska filma na Sarajevo Film Festivalu

Foto: SFF. HRT


Selektorica Elma Tataragić je, predstavljajući u četvrtak konačni odabir najboljih regionalnih filmskih ostvarenja koja će biti prikazana u Sarajevu od 6. do 14. srpnja, potvrdila kako će se u utrci za najbolji kratki film i nagradu od dvije i pol tisuće eura naći i hrvatski filmovi "Prva dama Dubrave" redateljice Barbare Vekarić te animirani film "Sotonin sin" Marka Dješka. Ova dva filma bila su u konkurenciji između 300 različitih naslova i oba će u Sarajevu u srpnju imati regionalnu premijeru.

U najvažniji natjecateljski program za dugometražna ostvarenja i nagradu koja ove godine najboljem autoru donosi i šesnaest tisuća eura uvršteno je devet filmova, izabranih između 159 naslova.

Uz film "Djeca" bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić, koji će i otvoriti ovogodišnji 18. SFF, u utrci za "Srce Sarajeva" bit će čak tri turska ostvarenja i to "Glas moga oca" Orhana Eskikoya, "Iza brda" Emina Alpera te "Sadašnje vrijeme" Belmina Soylemeza.


Svoje mjesto u konkurenciji za najbolji regionalni igrani film izborili su i "Žena koja je obrisala suze" Teone Strugar Mitevske iz Makedonije kao i srbijanski film "Ustanička ulica" kojega je režirao Miroslav Terzić.

U konkurenciji za sudjelovanje na ovogodišnjem SFF-u bili su filmovi iz šesnaest država šire regije od Beča do Istanbula. Direktor SFF-a Miro Purivatra najavio je kako će ta brojka od sljedeće godine biti povećana na dvadeset jer će biti uzimani u obzir i filmovi koji će dolaziti iz država poput Gruzije i Azerbejdžana.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala