Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Klasik Stevena Spielberga E.T. slavi 30. rođendan
Nagrađen sa dva Oskara, obiteljski blockbuster zacementirao je status Stevena Spielberga kao jednog od najtalentiranijih redatelja Hollywooda

Klasik Stevena Spielberga "E.T." slavi 30. rođendan

Ljeto 1982. često se navodi kao zlatno doba kino filmova. Tog su ljeta premijerno prikazani Conan Barbarin, Zvjezdane staze II, Stvor, Poltergeist, no najveći biser tog i danas rado gledanog niza, zasigurno je E.T. Obiteljska priča o prvom posjetitelju iz svemira koji se sprijatelji s dječakom Elliotom nakon što ga pripadnici njegove vrste zaborave na Zemlji, te je godine postao najgledaniji film sa zaradom od 792 milijuna dolara, pokupio je devet nominacija za Oskara i osvojio dva zlatna kipića, ona najvažnija, za redatelja i film godine.

Steven Spielberg tim je film zacementirao status jednog od najtalentiranijih redatelja Hollywooda, a s E.T.-jem je započela i karijera tada sedmogodišnje Drew Barrymore.

Naravno, bilo je govora i o nastavku hit-filma.

No, u osamdesetima, Hollywood nije bio mašina koja je štancala franšize(osim ako nije riječ o niskobudžetnim, vrlo uspješnim horor-filmovima), ali Universal Pictures i Steven Spielberg znali su da imaju hit u rukama, pa je sinopsis za nastavak napisan samo nekoliko dana nakon premijere održane 11. lipnja 1982.

Ipak, E.T. 2, srećom nikad nije snimljen.

- Nastavci mogu biti vrlo opasni jer kompromitiraju vašu umjetničku istinu. Mislim da bi nastavak E.T.-a pokrao nevinost originala. Ljudi se sjećaju samo posljednje epizode, dok pilot blijedi - rekao je Spielberg za American Film Institute.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala